Educație

Rezultate simulare BAC 2024. Aproape 40% dintre elevii de clasa a XII-a nu au luat nota 5 la Limba română. Promovabilitate redusă pentru elevii de la liceele cu profil vocațional și tehnologic din Cluj.

Aproape 40% dintre elevii de clasa a XII-a nu au luat nota 5 la Limba română în cadrul simulărilor pentru examenul de Bacalaureat.

Rezultatele la simularea examenului de Bacalaureat, rezultate slabe pentru elevi/Foto: pixabay.com Rezultatele la simularea examenului de Bacalaureat, rezultate slabe pentru elevi/Foto: pixabay.com

 

 


Rezultatele de la simularea examenului de Bacalaureat 2024 pentru elevii de clasa a XII-a au fost publicate de Ministerul Educației. 

 


Astfel, cele mai slabe rezultate au fost obținute la proba de Limba română, unde aproape 40% dintre elevii de clasa a XII-a nu au luat nota 5.

De asemenea, în cadrul probelor de simulare la matematică sau istorie, 35% dintre elevii participanți nu au luat peste 5. 


Rezultate simulare BAC 2024/Foto: edu.ro

Astfel, doar 60,13% dintre elevii din anii terminali de liceu au reușit să obțină o notă de trecere la limba și literatura română. Rata de promovare la proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie) este de 64,12%, potrivit informațiilor publicate de Ministerul Educației.

Rezultate simulare BAC 2024/Foto: edu.ro


Rezultate simulare BAC 2024, pe filiere de studiu, în Cluj

La nivelul județului Cluj, simularea probelor scrise s-a desfășurat în 58 de centre de examen, pentru cei 5.022 de elevi ai claselor a XII-a.

Potrivit datelor publicate de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Cluj, la proba de Limba română din cadrul simulărilor pentru Bacaluareat, aproape 35% dintre elevi nu au reușit să promoveze examenul. De asemenea, rezultate slabe au fost înregistrate și de către elevii de la filiera tehnologică (21,28%) și vocațională (32, 06%) unde ratele de promovare au fost extreme de redusă. 


În județul Cluj, rezultatele obținute de elevii claselor a XII-a, la simularea examenului național de bacalaureat, sesiunea martie 2024, evidențiază următoarele rate de promovabilitate, pe discipline și probe de examen, astfel: 
*Proba E.a) Limba și literatura română - 65,42%;
*Proba E.b) Limba și literatura maternă - 91,94%
*Proba E.c) Obligatorie a profilului, disciplinele matematică sau istorie - 71,96%;
*Proba E.d) La alegere a profilului și a specializării, una dintre disciplinele: fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie și filosofie  - 71,66%.

De asemenea, statistica generală, pe filiere, evidențiază următoarele rate de promovabilitate, în cadrul simulării examenului național de bacalaureat, sesiunea martie 2024: 
*filiera tehnologică (21,28%); 
*filiera teoretică (67,32%); 
*filiera vocațională (32, 06%).

La nivel national, la proba de limba română cele mai multe note, aproape 40%, au fost sub 5. Alți 22% dintre elevi au luat note între 5 și 6 la această probă.

Pentru a trece proba e necesară o notă de minimum 5, însă examenul este promovat dacă media este de peste 6.

În total au fost 22 de note de 10 în țară la simularea examenului de BAC 2024 și 663 de note de 10 la proba obligatorie a profilului matematică sau istorie, potrivit Ministerului Educației.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Peste 146.000 de elevi vor participa la simularea examenului de Bacalaureat în 1.320 de unități de învățământ la nivel național

Ultimele Stiri
abonare newsletter