Educație

Universitatea de Medicină din Iași schimbă sistemul de evaluare. Examene tip grilă, susținute pe tabletă

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi (UMF) schimbă modalitatea de evaluare a studenților chiar din acest an. Examenele se vor desfășura sub forma testelor grilă, susținute pe tabletă.

Examene tip grilă la UMF Iasi/captură foto news.umfiasi.ro Examene tip grilă la UMF Iasi/captură foto news.umfiasi.ro

 

 


Începând cu sesiunea din ianuarie (21 ianuarie -12 februarie) 2023, studenții de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iași  vor da examenele printr-o metodă ce nu a mai fost testată până acum în nicio instituţie de învăţământ superior din ţară.

 


Astfel, examenele teoretice de la fiecare disciplină de anul acesta se desfăşoară sub forma unor teste grilă, date pe tablete, dintr-un set de întrebări la care fiecare student are acces.

Cadrele didactice realizează pentru fiecare disciplină sute de întrebări şi 10 răspunsuri, fără a preciza care sunt cele corecte şi care sunt cele greşite. Studentul are posibilitatea de a-şi programa examenul când doreşte, în intervalul convenit, şi i se generează un număr de întrebări aleatoriu, o parte cu răspunsul simplu, o parte cu răspuns multiplu, pentru care are un timp fix să le rezolve.


„Am decis să publicăm întrebările şi variantele de răspuns, fără a preciza răspunsul corect, doar pentru a-i familiariza pe studenţi cu sistemul de examinare. 

Este un sistem nou de evaluare, îi scoate din zona de confort, deşi au fost multe schimbări în ultimii doi ani, datorate pandemiei. 


Pe de altă parte, cred că un student care a parcurs 750 de enunţuri la o disciplină, a citit bibliografia pentru a-şi da seama care sunt răspunsurile corecte, are un nivel bun de cunoştinţe”, a declarat prof.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi, potrivit news.umfiasi.ro

Primele examene teoretice în acest format s-au desfășurat sâmbătă, 21 ianuarie.


Investiţia totală a fost de circa 800.000 de euro şi a constat în achiziţionarea de tablete necesare pentru examinare, soft dedicat, infrastructura hardware şi software, reţea şi WIFI.

CITEȘTE ȘI:

Absolvenții UMF Cluj au obținut cele mai bune rezultate la examenul de rezidențiat din țară, în 2022

Ultimele Stiri
abonare newsletter