Educație

Sute de liceeni vor experimenta viața de student la UBB. Vor fi cazați la un cămin studențesc

Sute de liceeni din Transilvania vor putea experimenta, timp de câteva zile, viața de student la UBB - Universitatea Babeș-Bolyai. Ei vor fi cazați într-un cămin studențesc și vor participa la cursuri.

Sute de liceeni vor experimenta viața de student la UBB / Foto: Universitatea Babeș-Bolyai - Facebook Sute de liceeni vor experimenta viața de student la UBB / Foto: Universitatea Babeș-Bolyai - Facebook

 

 


Peste 200 de elevi din mai multe județe ale Transilvaniei vor putea experimenta viața de student la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) în cadrul Weekend-ului lung pentru liceeni organizat în perioada 22 - 25 septembrie 2022.

 


Programul le este destinat liceenilor cu rezultate bune la învățătură și are menirea de a le oferi acestora un prim contact cu mediul universitar, cu viața de student, dar și cu oferta educațională a UBB.  

Viața de student, experimentată de liceeni

Liceenii participanți vor fi cazați într-unul dintre căminele UBB, vor mânca la Cantina studențească, vor participa la cursuri și seminare interactive susținute de cadrele didactice ale UBB, vor participa la diverse activități extracurriculare și se vor bucura de o „noapte a muzeelor UBB”, organizată special pentru ei.


„Ne bucurăm că putem să organizăm din nou la Cluj-Napoca acest program pentru elevi, de fapt le oferim o mostră de viață studențească la cea mai mare universitate din România. În cei doi ani de pandemie programul a fost online și nu credem că a fost o experiență completă pentru elevii participanți. La ediția de anul acesta le-am pregătit o serie de surprize participanților. Vă putem divulga una dintre ele. Lect. Dr. Alexandru Stermin, de la Facultatea de Biologie, autorul volumelor Călătorie în jurul omului și Căzuți din junglă, va avea o întâlnire interactivă cu elevii”, au declarat organizatorii.

Weekend-ul lung pentru liceeni este deja la a zecea ediție și face parte dintr-o serie de activități educative și interactive dedicate elevilor, organizate, în perioada septembrie–noiembrie 2022, în cadrul proiectului intitulat Sprijinirea accesului generației born-digital la învățământul superior prin măsuri adecvate de incluziune – Born2UBB, finanţat din Fondul de Dezvoltare Instituţională destinat universităţilor de stat – FDI 2022.

CITEȘTE ȘI:

Descoperire RARĂ făcută de un profesor de la UBB în podul unei biserici. Peste 150 de cărţi de 1.200 de ani vechime

UBB Cluj, singura universitate din țară prezentă în 2022 în prestigiosul clasament Shanghai al universităților lumii

abonare newsletter