Educație

Elev notat cu 2,80 la Evaluarea Națională a luat 8,70 după contestație. Care este situația în Cluj?

Cea mai mare diferenţă de notă rezultată în urma contestaţiilor la Evaluarea Naţională este de 5,9 puncte, în cazul unui elev din Bihor, căruia i-a crescut nota de la 2,80 la 8,70, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Cea mai mare diferenţă de notă rezultată în urma contestaţiilor la Evaluarea Naţională este de 5,9 puncte/ Foto: depositphotos.com Cea mai mare diferenţă de notă rezultată în urma contestaţiilor la Evaluarea Naţională este de 5,9 puncte/ Foto: depositphotos.com

 

Cîmpeanu a precizat că în acest caz a fost vorba de o eroare materială, fiind o greşeală de transcriere a notei de pe borderou.


 

„Am avut 17 lucrări (...) care au avut note modificate cu diferenţă mai mare de două puncte. Este vorba de 16 lucrări la limba română şi o lucrare la matematică. Judeţele în care s-au înregistrat aceste diferenţe flagrante, îndrăznesc să spun, au fost următoarele: Constanţa, Dâmboviţa şi Bacău, câte trei note schimbate la o diferenţă mai mare de două puncte, Buzău - două note schimbate, apoi avem Cluj, Călăraşi, Covasna, Gorj, Suceava, Vâlcea cu câte o singură notă schimbată la diferenţă mai mare de două puncte. Sunt şi situaţii de genul celor ale elevului din Bihor cu diferenţă de 5,9 puncte. Aceasta a fost cea mai mare diferenţă - de la 2,80 la 8,70. Greşeala a fost la nivelul transcrierii notei”, a afirmat Cîmpeanu.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Peste 700 de contestații depuse în Cluj

La nivelul județului Cluj au fost depuse 737 de solicitări pentru reevaluarea lucrărilor scrise, în cadrul examenului de Evaluare Națională, sesiunea iunie 2022.

În urma reevaluării lucrărilor contestate, procentul candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 92,75 % (4.300 candidați), în creștere cu o medie față de rezultatele inițiale (92,73 %). 


La  disciplina  Limba și literatura română au fost depuse 413 contestații. Ca urmare a reevaluării lucrărilor contestate, 4.398 candidați (94,66 %) au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar 47 dintre aceștia au obținut nota 10.

La disciplina Matematică au fost depuse 305 contestații, iar, în urma reevaluării lucrărilor, 4.114 candidați (88,75 %) au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci).  Dintre aceștia, 194 candidați au obținut nota 10.


La disciplina Limba și literatura maternă au fost depuse 19 solicitări de reevaluare a lucrărilor scrise. În urma soluționării contestațiilor 612, reprezentând 99,19% dintre candidați au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci). 14 candidați care au studiat în limba minorităților naționale au obținut nota 10 la limba și literatura maternă.

Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial.

Media de admitere constituie criteriul pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată dintre media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de către diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 4-11 iulie 2022. Repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat va avea loc în data de 14 iulie 2022, urmată, în perioada 15-20 iulie 2022, de etapa depunerii dosarelor de înscriere la unitățile la care candidații au fost repartizați.

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Fruntaș la Evaluarea Națională. Peste 96% dintre elevii clujeni s-au prezentat la examen

TOT ce trebuie să știi despre ADMITEREA LA LICEU 2022. Ce opțiuni au viitorii liceeni din Cluj?

Clujul are cele mai bune rezultate la Evaluarea Națională 2022. Ministrul Educației: „Doar 6% dintre elevi știu să scrie corect în limba română”

Ultimele Stiri
abonare newsletter