Educație

TOT ce trebuie să știi despre ADMITEREA LA LICEU 2022. Ce opțiuni au viitorii liceeni din Cluj?

A apărut Ghidul Liceelor 2022. Acesta este adresat tuturor elevilor din județul Cluj care se pregătesc să înceapă o nouă etapă din viața lor - perioada liceului.

TOT ce trebuie să știi despre ADMITEREA LA LICEU 2022 / Foto: depositphotos.com TOT ce trebuie să știi despre ADMITEREA LA LICEU 2022 / Foto: depositphotos.com


GHIDUL LICEELOR 2022. Totul despre admiterea la liceu în Cluj.

Fiind o etapă importantă în viața viitorilor liceeni în care trebuie să ia decizii cu privire la cariera lor, Ghidul Liceelor 2022 le vine în ajutor, prezentând cele mai cunoscute licee din Cluj, dar și informații importante precum calendarul admiterii sau opțiunile privind specializările de liceu.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

Citește AICI toate informațiile despre admiterea la liceu în Cluj în anul 2022: GHIDUL LICEELOR 2022.

„A fi corect informat privind opțiunile în carieră a devenit o condiție necesară pentru societatea în care trăim, nu puține fiind elementele de luat în considerare atunci trebuie să alegem o unitate de învățământ, o filieră, un profil și o specializare/calificare. Alegerea traseului educațional ar trebui să ţină cont, în primul rând, de nivelul competențelor elevilor, atinse până în acest moment, corelate cu aptitudinile, pasiunile, cu analiza atentă a ceea ce doresc să facă în viitor, cu opțiunea pentru meseria pentru care se vor pregăti”, a declarat Marinela Marc, inspectorul școlar județean.

GHIDUL LICEELOR 2022. Totul despre admiterea la liceu în Cluj

Sistemul de învățământ liceal și profesional clujean se remarcă prin diversitatea de opțiuni pe care le poate oferi viitorilor liceeni. Învățământul dual devine din ce în ce mai atractiv, fiindcă acesta le asigură elevilor și un loc de muncă după terminarea studiilor.

Față de anul școlar în curs, pentru anul școlar 2022-2023 sunt propuse mai multe clase a IX-a în Cluj, având în vedere că vor absolvi clasa a VIII-a cu aproximativ 1000 de elevi mai mulți decât anul trecut, iar dintre acestea 20 sunt destinate învățământului dual, ne-a spus inspectorul școlar județean, Marinela Marc.


Citește AICI toate informațiile despre admiterea la liceu în Cluj în anul 2022: GHIDUL LICEELOR 2022.


GHIDUL LICEELOR 2022. Repartizarea la liceu în Cluj

Sistemul de învățământ clujean are 158 de clase de liceu la care pot să se înscrie absolvenții claselor a VIII-a, în anul școlar 2022-2023.

„Indiferent de rezultatul obținut la examenul de Evaluare Națională, sistemul de educație clujean oferă locuri suficiente pentru continuarea parcursului educațional, diversitatea ofertei educaționale fiind o marcă a învățământului liceal și profesional clujean. Astfel, la nivelul județului Cluj, avem aprobate un număr de 158 de clase la nivel liceal, din care 89 de clase la filiera teoretică (profilurile umanist și real), 46 de clase la filiera tehnologică (profilurile tehnic, servicii, resurse naturale şi protecţia mediului) și 23 de clase la filiera vocațională (profilurile teologic, sportiv, artistic şi pedagogic)”, a declarat Marinela Marc.

Pentru anul şcolar 2022‐2023 se pune accentul și pe învăţământul dual, pentru absolvenţii de clasa a VIII‐a fiind pregătite 20 de astfel de clase.

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Elevii claselor a VIII-a încheie cursurile vineri. VEZI calendarul examenelor de Evaluare Națională

Subiectele de la Evaluarea Națională și Bacalaureat vor fi adaptate pentru ultimii doi ani de pandemie

abonare newsletter