Administrație

Lucrările la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” au fost finalizate, urmează recepția. Elevii vor începe anul școlar într-o clădire modernizată

La aproape doi ani de la semnarea contractului de modernizare, Școala „Nicolae Iorga” din cartierul Iris este finalizată. Elevii vor începe anul școlar într-o clădire modernizată.

Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din cartierul Iris/ Foto: Emil Boc - Facebook Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din cartierul Iris/ Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Lucrările la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din cartierul clujean Iris au fost finalizate. 

 


Săptămâna viitoare va fi demarat procesul de recepție, astfel încât elevii vor începe noul an școlar într-o clădire modernizată.

Emil Boc în timpul verificării lucrărilor/ Foto: Emil Boc - Facebook

„Scoli noi și modernizate în fiecare cartier al orașului : azi, Cartierul Iris. Școala Gimnazială «Nicolae Iorga» modernizată cu fonduri europene - noi corp de cădire, nouă sală de sport, capacitate crescută de la 240 la 630 locuri pentru elevi. Valoare proiect: 6 .1 milioane euro. 
Săptămâna viitoare va fi demarată procedura de receptie a lucrărilor astfel încât în noul an școlar elevii să înceapă cursurile într-o școală nouă și modernizată! 
Continuăm investiția în educație: Educația reprezintă cea mai sigură investiție într-un viitor mai bun pentru noi și pentru copiii noștri, deoarece este lipsită de grija falimentului.
Prin extinderea școlii cu un nou corp de clădire (regim de înălțime P+2E), din toamnă 630 elevi vor beneficia de dotările moderne și noua sală de sport”, a transmis primarul Emil Boc.


Noi facilități pentru elevi în urma modernizării 

Proiectul de modernizare a făcut posibil majorarea numărului pentru elevi, prin creșterea numărului de săli de curs dar și a laboratoarelor necesare în defășurarea activității didactice. 

Facilitățile pe care le va avea noua școală:


  • sală de sport nou construită, cu o suprafață de 1.142 mp, dotată pentru organizarea de competiții sportive naționale
  • reabilitarea termică a corpului de clădire existent
  • echiparea clădirii existente cu facilități pentru persoanele cu dizabilități - lift, rampe, grup sanitar dedicat
  • dotarea cu echipamente didactice moderne (precum tablete interactive) și echipamente IT
  • panouri solare și fotovoltaice
  • sală multifuncțională, sală de mese, vestiare și spații pentru jocuri sportive, două biblioteci (la etajul I și etajul II)
  • laboratoare dotate cu mobilier specific
  • sistem de iluminat cu tehnologie LED 

CITEȘTE ȘI:
Elevii de la Coșbuc nu mai au sală de sport din 2018. Boc: „Niște tehnicieni proști!”/ Părinte: „Dacă pățiți cu metroul ce am pățit noi... Doamne ferește!”

Contactul pentru realizarea acestei investiții a fost semnat în septembrie 2021, când România se afla în stare de alertă în contextul pandemiei de Covid-19.  

Valoarea inițială a lucrărilor de modernizare, aprobată prin Consiliu local, a fost de de 21.194.409,14 lei, TVA inclus. Finanțarea este susținută prin fonduri europene.


În august 2022, stadiul lucrărilor de modernizare era de 80%, iar în iunie 2023 a ajuns la 96%. Ulterior, din cauza inflației și a creșterii prețurilor la materialele de construcție, valoarea contractului a fost majorată la 30.258.186,29 lei TVA inclus.

Durata de execuție a lucrărilor era prevăzută la 18 luni, iar durata de implementare integrală a proiectului era de 34 de luni. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Daniel David insistă în privința unificării universităților. „Am putea fi în top 500 Shanghai”

Elev din Cluj, ARGINT la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică. România a obținut cinci medalii

abonare newsletter