Administrație

Castelul Banffy din Răscruci, o bijuterie! Alin Tișe: „Vom avea un obiectiv minunat, reabilitat fără betoane și dale!” - VIDEO

Lucrările de reabilitare a Castelului Banffy din Răscruci, unul dintre cele mai frumoase castele din județ, continuă în ritm susținut.

Castelul Banffy din Răscruci, o bijuterie! FOTO: Captură ecran CJ Cluj Castelul Banffy din Răscruci, o bijuterie! FOTO: Captură ecran CJ Cluj

 

 


Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, se declară mulțumit de ritmul în care avanssează lucrările de restaurare și reabilitare la Castelul Banffy din Răscruci. Șeful forului județean și-a exprimat dorința ca lucrările să fie finalizate în cel mai scurt timp și să fie redat circuitului turistic și cultural. 

 


„Comuna Bonțida este cunoscută pentru Castelul Banffy din localitatea cu același nume, devenind și mai faimoasă datorită festivalului Electric Castle. Puțină lume știe că pe lângă acest castel există și Castelul Banffy din Răscruci. Acesta se remarcă prin minunatul interior sculptat în lemn, alături de parcul de 4,5 ha. Acestea reprezintă un exemplu de arhitectură și peisagistică.

Noi, Consiliul Județean Cluj, cu ajutorul fondurilor europene vom reda viața acestui monument istoric de odinioară. Vom avea un obiectiv minunat, reabilitat fără betoane și dale!”, a transmis președintele Alin Tișe.


Lucrările la Castelul Banffy din Răscruci sunt finanțate din fonduri europene în valoare de 42 de milioane de lei și au început în 2021.

„Sunt mulțumit că reabilitarea avansează în ritm susținut. Îmi doresc ca acest castel să fie finalizat şi redat, în cel mai scurt timp, circuitului turistic şi cultural. Este vorba de o investiţie de 42 mil. lei, finanţată din fonduri europene, care a fost începută în 2021”, a mai arătat Alin Tișe.


Ce lucrări se desfășoară acum

  • Reabilitarea castelului interior-exterior, parcul care cuprinde lacul de altădată, pavilionul de muzică, pontonul, două pasarele, porumbarul, fântâna ornamentală;
  • Lucrări de restaurare şi conservare atât la zidurile interioare şi exterioare, compartimentările, finisajele, instalaţiile de utilităţi, cât şi componentele artistice: tâmplăriile, ornamentica, finisajele din lemn şi lemn pictat, mobilierul cu valoare istorică, şemineul, sobele de teracotă, vitraliile, inscripţiile, etc.

CITEȘTE ȘI:

Clujul va avea în curând un nou obiectiv turistic! Castelul Bánffy din Răscruci, tot mai aproape de finalizare

Ultimele Stiri
abonare newsletter