Administrație

Toate parcările de pe strada Kogălniceanu vor dispărea. Boc: „Părinții vor trebui să își plaseze mașina într-un loc public unde este permis”

Lucrările pe strada Mihail Kogălniceanu fac ca locurile de parcare din zonă să dispară , iar cei care lucrează în proximitate sau care își aduc copiii la creșă sau grădinițită nu vor mai avea unde parca.

/ Foto: Emil Boc - Facebook / Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Pe strada Mihail Kogălniceanu nu vor mai exista parcări odată cu pietonalizarea drumului.

 


Potrivit edilului Emil Boc vor exista destule locuri de parcare în zona centrală a orașului și că se va mai contrui un parking lăngă cimitirul central. 

Șoferii riverani vor avea acces pe strada Mihail Kogălniceanu, potrivit prevederilor legale.


„Pentru transportul copiilor, părinții vor trebui să își plaseze mașina într-un loc public unde este permis, ca să-și ducă copiii la creșă sau grădiniță cum fac toți din Cluj. Parking este în spatele Bisericii Sfântul Mihail, în Piața Cipariu și mai sunt alte locuri care nu sunt ocupate la primele ore ale dimineții. Riveranii au mreu acces conform prevederilor legale să-și poată duce acasă mașina. Va fi o arie decentă pentru zona pietonală și cea pentru riverani cu mașinile.

De asemenea, se construiește anul viitor un parking de vreo 400 de locuri, chiar lângă cimitir, pe Avram Iancu. Acolo va fi un loc unde se va putea parca. Asta este. Zonele pietonale sunt la fel amenajate peste tot în Europa”, a declarat edilul la un post de radio local.


Ce se va schimba pe strada Mihail Kogălniceanu?

Proiectul prevede modernizarea unei suprafețe de aproximativ 26.000 mp, care cuprinde străzile Mihail Kogălniceanu, Universității, Emanuelle de Martonne, Bolyai János, Hermann Oberth, Kovács Dezsö, Gaál Gábor și Baba Novac (între I.C. Brătianu și strada Avram Iancu).

Din păcate, strada Mihail Kogălniceanu era pusă în valoare, înainte de pandemie, de doar două ori pe an – de Zilele Clujului și cu ocazia Zilelor Culturale Maghiare. Această stradă ar urma să aibă trafic rutier în care accesul va fi permis doar riveranilor și persoanelor care trebuie obligatoriu să ajungă cu mașina la una dintre instituțiile din zonă.


Tronsonul străzii M. Kogălniceanu între str. Hermann Oberth și str. Gaál Gábor va fi transformat în baza conceptului de „grădină urbană” prin eliminarea pavajului și gazonului degradat. Acestea vor fi înlocuite de un multistrat de pietriș compactat și stabilizat.

De asemenea, vor fi plantați peste 250 de arbori în mai multe zone incluse în proiect, iar sistemele de iluminat public existente vor fi modernizate cu sisteme LED și stâlpi integrați în peisajul urban.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

De ce nu poate fi reziliat contractul pentru modernizarea străzii Kogălniceanu? Boc: „Ar însemna pierderea banilor europeni”

Boc, despre grupul statuar de pe Kogălniceanu: „După ce am ieșit public, s-au trezit toți. Rectorul UBB a fost primul care m-a sesizat”

Ultimele Stiri
abonare newsletter