Administrație

După ani de promisiuni, i-a venit rândul! Valea Chintăului, modernizare de 14 milioane de euro!

Promisă la modernizare de ani buni, iată că i-a venit rândul. Valea Chintăului intră în reabilitare masivă, iar municipalitatea promite că strada va fi de nerecunoscut. Lucrările vor costa 14 milioane de euro!

Valea Chintăului va fi modernizată / Foto: Google Maps Valea Chintăului va fi modernizată / Foto: Google Maps

 

 


Drumul de pe Valea Chintăului a fost cedat primăriei municipiului Cluj-Napoca de către Consiliul Județean Cluj, în acest moment, acesta fiind avariat și fără iluminat public, după cum reclamă locuitorii din zonă.

 


Consilierii locali vor aproba documentația tehnico-economică și indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea străzii Valea Chintăului din municipiul Cluj-Napoca.

Potrivit documentelor Primăriei, valoarea totală a investiției este de 68.322.203 lei cu TVA. Durata de implementare a investiției este de 18 luni, din care 4 luni proiectare și 14 lui execuție. Finanțarea investiției se face din bugetul local.


Detali tehnice:

Lungimea străzii modernizate 3.777,463 ml
Lățime carosabilă 6,00 ml
Suprafață carosabil nou 24.348,60 mp
Suprafață trotuare 13.077,30 mp
Suprafață velo 10.649,97 mp
Suprafață spațiu verde 8.137,49 mp

Strada Valea Chintăului se află în intravilanul municipiului Cluj-Napoca, începe din strada Oașului și face legătura cu strada Unirii din Chinteni. 


„Actualmente, situația străzii este nesatisfăcătoare din punct de vedere al traficului și a posibilității de asigurare a unor condiții corespunzătoare de siguranță a circulației. Strada este nemodernizată, carosabilul fiind din beton degradat. Nu există trotuare, pietonii fiind nevoiți să circule pe partea carosabil. Sistemul rutier actual nu asigură o circulație fluentă, iar accesul la și dinspre proprietățile riveranilor se desfășoară cu dificultate. Degradările apărute pe partea carosabilă s-au produs din cauza factorilor naturali sau schimbărilor climatice și a fenomenului de îngheț-dezgheț. Lipsa unui sistem de preluare și evacuare a apelor meteorice este o altă consecință a defectelor captate în timp de structura rutieră existentă. În acest sens, se vor lua măsuri de protecție prin folosirea de materiale corespunzătoare, adoptarea unor structuri rutiere care să asigure capacitatea portantă pentru traficul actual și de perspectivă și se va avea în vedere scurgerea și eliminarea apelor din precipitații de pe suprafața sistemului rutier. Rețele electrice vor fi relocate subteran, se va moderniza rețeaua de iluminat public”, arată municipalitatea.

Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca mai spun că principalul obiectiv care se urmărește prin realizarea investiției este „modernizarea străzii și asigurarea circulației auto, velo și pietonale din zonă și sporirea confortului riveranilor”.


Ce se are în vedere? Fluidizarea circulației auto, înființarea pistelor de biciclete și a trotuarelor, marcaje și indicatoare de circulație, reducerea poluării, reducerea zgomotului, reducerea timpilor de parcurs și a uzurii autovehiculelor.

CITEȘTE ȘI:

Clujenii cer limitatoare de viteză pe Valea Chintăului. Boc: „Să înainteze o cerere și analizăm”

Ce se mai „aude” de drumul de pe Valea Chintăului? Boc: „Este pe agendă și pe lista priorităților noastre”

abonare newsletter