Administrație

Clujenii cer limitatoare de viteză pe Valea Chintăului. Boc: „Să înainteze o cerere și analizăm”

Din cauza accidentelor care au loc destul de des în zonă, clujenii cer limitatoare de viteză pe strada Valea Chintăului. Emil Boc îi îndrumă să „înainteze o cerere” Primăriei.

Clujenii cer limitatoare de viteză pe Valea Chintăului / Foto: Google Maps Clujenii cer limitatoare de viteză pe Valea Chintăului / Foto: Google Maps

 

 


Într-o emisiune radio, primarul Emil Boc a răspuns la întrebări adresate de clujeni, iar unii dintre aceștia se plângeau de faptul că lipsesc limitatoare de viteză pe strada Valea Chintăului.

 


În zonă se întâmplă destul de des ca șoferii să facă accidente sau să meargă cu o viteză mare, punându-i în pericol astfel pe locuitorii de acolo și pe copiii lor.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Când a auzit despre acest lucru, edilul i-a îndemnat pe clujeni să formuleze o cerere pe care să o trimită la departamentul de circulație al Primăriei și i-a asigurat că aceasta va fi analizată de experți.


El a spus că dacă „impactul este mare”, atunci se va lua decizia de amplasare a limitatoarelor de viteză:

„Să fie cererile înaintate la departamentul Circulație și se analizează problemele de specialiști, în comisia de Circulație. Pot să vă spun că orice solicitată adresată instituțional Primăriei, printr-o cerere, este analizată și este experții în circulație se pronunță. Se aprobă de cele mai multe ori. (...) Trebuie să vedem cât de consistentă este această cerere, dacă ea este formată de mai mulți oameni, dacă impactul e mai mare înseamnă că e dorită. Dacă e doar de vorba unor singure persoane, atunci și comisia de circulație, în primul rând, se uită dacă după regulile de circulație se poate amplasa. După aceea este o chestiune de oportunitate, câți oameni doresc și câți nu”, a spus Emil Boc.


Emil Boc a dat și un exemplu, cel al „demolării” locurilor de joacă. El spune că unele persoane vor ca aceste locuri să fie desființate din cauza unor probleme precum perturbarea liniștii publice după ora 22:00, iar alții își doresc ca locurile respective să rămână ca să aibă unde să se joace copii.

Astfel, primarul a găsit o „cale de mijloc”:

„Și acum avem probleme cu unele locuri de joacă. Unii spun să demolăm locurile de joacă, alții spun că dați locuri de joacă unui copil ca să se joace. Stăm și cântărim situația, discutăm cu fiecare parte. Noi suntem dispuși să ascultăm pe toată lumea și să luăm o decizie care să îi mulțumească pe cât mai mulți oameni. Nu putem să îi mulțumim pe toți, dacă e problema pentru locurile de joacă faptul că este gălăgie - mergem cu Poliția Locală și rezolvăm treaba cu gălăgia după ora 22:00 sau ce se întâmplă pe acolo seara. Și atunci se păstrează locul de joacă. Nu aruncăm odată cu apa din covată și copilul, ne uităm cu atenție la fiecare situație în parte și analizăm”, a spus Boc.

De asemenea, tot în zona Valea Chintăului, locuitorii cer trotuare și treceri de pietoni, fiindcă „nu au copiii pe unde să treacă”. Edilul a spus că acest lucru este deja prevăzut în proiectul de anul acesta care vizează zona respectivă.

CITEȘTE ȘI:

Ce se mai „aude” de drumul de pe Valea Chintăului? Boc: „Este pe agendă și pe lista priorităților noastre”

Incendiu PUTERNIC pe Valea Chintăului! Peste 20 de hectare, cuprinse de FLĂCĂRI. VIDEO

abonare newsletter