Actualitate

Podul I din Cheile Turzii a fost redeschis circulației turistice. Doi miri l-au inaugurat. FOTO

La sfârșitul lunii mai Podul I din Cheile Turzii a fost închis pentru reparații. Luni, 6 iunie, podul a fost redeschis traseului turistic, iar primele persoane care au inaugurat podul au fost doi miri.

uni, 6 iunie, podul a fost redeschis traseului turistic, iar primele persoane care au inaugurat podul au fost doi miri/ Foto Salvamont-Salvaspeo Cluj/Cluj uni, 6 iunie, podul a fost redeschis traseului turistic, iar primele persoane care au inaugurat podul au fost doi miri/ Foto Salvamont-Salvaspeo Cluj/Cluj

 

În cadrul lucrărilor de întreținere a traseelor turistice din județ, angajații și voluntarii Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj au desfășurat în aceste zile, lucrări de reparații la Podul I peste Valea Hășdății din Defileul Cheilor Turzii (intrarea dinspre Mihai Viteazu, pe la cabana veche sau pe la Refugiul Salvamont).


 

Prin aceste lucrări au fost înlocuite componentele de lemn ale căii de rulare precum și unele elemente ale suprastructurii podului, care au fost deteriorate de intemperii.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

„Luni, 6 iunie, Podul I a fost redeschis traseului turistic, iar inaugurarea podului renovat a fost făcut de către doi miri.


Primii care au pășit pe noul pod au fost doi miri, puntea din Cheile Turzii fiind una dintre locațiile predilecte pentru fotografiile de nuntă, dat fiind cadrul natural superb. Ocazie cu care le și urăm: Casă de piatră!”, au transmis reprezentanții Salvamont-Salvaspeo Cluj.

Cheile Turzii, o destinație perfectă pentru iubitorii de natură și drumeții

Cheile Turzii au o lungime de 2.900 m și o înălțime a pereților de până la 300 m. Cheile oferă un peisaj caracteristic de o frumusețe rară, precum stânci înalte și abrupte, creste ascuțite și arcade.


Conține peste 1.000 de specii de plante si animale, unele dintre ele fiind pe cale de dispariție, precum usturoiul sălbatic, acvila de stâncă și fluturașul de stâncă. În Cheile Turzii se cunosc aproximativ 60 de peșteri. Cheile Turzii au patru punți peste Valea Hășdate și anume „Podul Peșterilor”, „Mijlocul Cheii”, „Vizuina spălată” și „Portița Cheilor”.

Rezervația naturală Cheile Turzii nu doar că este spectaculoasă, ci este și una dintre cele mai importante monumente naturale din lume, fiind inclusă pe listele UNESCO.


 

CITEȘTE ȘI:

Turiștii străini, impresionați de Cheile Turzii: „Natura de aici e superbă, e neatinsă de om”

Inițiativă inedită la Cheile Turzii! Biblioteci mobile de tip igloo, amplasate în mijlocul naturii

Ultimele Stiri
abonare newsletter