Timp Liber

Turiștii străini, impresionați de Cheile Turzii: „Natura de aici e superbă, e neatinsă de om”

Rezervația naturală din Cheile Turzii se află în topul destinațiilor căutate în zona Clujului pentru o drumeție de o zi. Turiștii străini au rămas impresionați de frumusețea ei.

Turiștii străini, impresionați de Cheile Turzii / Foto: monitorulcj.ro Turiștii străini, impresionați de Cheile Turzii / Foto: monitorulcj.ro

 

 


Cheile Turzii reprezintă o destinație „pe cinste” pentru iubitorii de natură, având peste 350 de trasee de diferite lungimi.

 


Atât turiștii români, cât și cei străini vin des în această zonă pentru o drumeție de o zi sau pentru a se bucura de puțină natură.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Turiștii străini spun că această destinație este „superbă”, mai ales pentru că natura este „neatinsă de om”, potrivit observatornews.ro.


„Îmi plac Cheile Turzii. Am venit cu prieteni din Israel şi sunt blogger. România e o ţară foarte frumoasă”, a spus un turist străin, conform sursei citate.

„Iubesc ţara asta. Este o ţară foarte frumoasă. Natura de aici este superbă, e neatinsă de om şi totul e în siguranţă”, a declarat un alt turist străin care a străbătut Cheile Turzii.


Rezervația naturală, inclusă pe listele UNESCO

Rezervația naturală Cheile Turzii nu doar că este spectaculoasă, ci este și una dintre cele mai importante monumente naturale din lume, fiind inclusă pe listele UNESCO.

În Cheile Turzii există aproximativ 1.000 de specii de flori, specii vegetale între care și plante rare: usturoiul sălbatic (denumit popular Ceapa Ciorii din Cheie), jugastul, scorușul, Piciorul Cocosului, Garofita alba, odoleanul, omagul, stânjenelul, violaceu, vulturica și altele, conform turism-cheile-turzii.ro

De asemenea, În Cheile Turzii puteți descoperi 60 de peșteri ascunse în versanți, la care puteți ajunge urmând un traseu de via ferata, ce urcă până la o diferență de nivel de peste 200 de metri.

CITEȘTE ȘI:

FOTO. Podul II din Cheile Turzii, deschis pentru turiști! Podul a fost modernizat

O telegondolă va lega Salina Turda, Cheile Turzii și Cheile Turenilor, principalele obiective turistice din zona Turda

abonare newsletter