Actualitate

Primăria vrea să cumpere Hotelul Continental. Emil Boc: „Indiferent cât va costa. Este o clădire fundamentală”

Hotelul Continental ar putea fi cumpărat de Primăria Cluj-Napoca, care dorește să își exercite dreptul de preemțiune.

Hotelul Continental ar putea fi cumpărat de Primăria Cluj-Napoca. Foto: Facebook/ Visit Cluj. Hotelul Continental ar putea fi cumpărat de Primăria Cluj-Napoca. Foto: Facebook/ Visit Cluj.

 

 


Primarul Emil Boc a declarat, vineri, că este vorba despre o clădire fundamentală a orașului și este important ca aceasta să fie păstrată în patrimoniu.

 


„Patrimoniul public este constituit din clădirile pe care le ai în proprietate și din cele pe care le poți achiziționa. Noi, la Cluj am luat câteva decizii strategice pentru clădiri precum Continental, unde am spus că indiferent cât va costa, Primăria își va exercita dreptul de preemțiune pentru că este o clădire fundamentală a orașului.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News


Dacă va apărea problema vânzării Continentalului și a exercitării dreptului de preemțiune, evident la nivelul autorităților locale ar trebui să existe preocupări și din partea ministerelor de resort, astfel încât obiectivele strategice importante să fie păstrate în patrimoniul statului român”, a explicat edilul, la un post de radio local.

Nu este prima dată când Emil Boc precizează că administrația locală intenționează să cumpere clădirea, în 2020, edilul făcând un anunț asemănător, spunând atunci că este vorba despre „o clădire reprezentativă pentru Cluj”.


Hotelul Continental a fost scos la vânzare de actualul proprietar

În 2013, omul de afaceri Ioan Bene a cumpărat Hotelul Continental cu 5 milioane de euro şi spunea că vrea să transforme clădirea într-un hotel de cinci stele. În 2019, fostul Hotel New York a fost scos la vânzare.

Hotelul a fost construit în 1894 și inaugurat în 1895, sub numele de „New York”. Amplasată în inima orașului, la intersecţia dintre străzile Napoca şi Universităţii, clădirea de colț a fost ridicată în stilul eclectic al epocii, un melanj de neobaroc și elemente clasiciste. Vorbim de o clădire compusă din parter și trei etaje, cu 105 camere, 80 de băi, de un teren în suprafață de 1.497 metri pătrați și construit de 8.500 metri pătrați.

CITEȘTE ȘI:

Cum va arăta zona Expo Transilvania după revitalizare? Crește numărul locurilor de parcare, iar Parcul Aurel Vlaicu va fi modernizat. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter