Actualitate

Sunt jocurile de noroc un hobby sau un viciu? Află adevărul din spatele unei industrii controversate! (P)

De-a lungul anilor, gambling-ul a fost un subiect destul de delicat. Deși în România el este în momentul de față legal și legislația a fost destul de bine pusă la punct în ultimii ani, jocurile de noroc au o reputație complexă.

Pe de o parte sunt recunoscute pentru câștigurile substanțiale pe care unele persoane le-au obținut, pe de altă parte, sunt cunoscute cazurile extreme, în care unele persoane au făcut exces. 

Primul lucru foarte important pe care trebuie să îl înțelegi despre acest subiect este faptul că gambling-ul este o activitate destinată timpului liber. Ea poate să fie practicată atât gratuit, cât și dacă dorești să faci investiții, cu scopul de a obține premii în bani. Așadar, alegerea este a ta. 


De asemnea, ai libertatea să alegi cât vrei să te implici financiar, fiind stabilite de către operator sau furnizor mize minime și maxime. Dacă tu consideri că sunt prea mari ori mici pentru tine, poți să nu te implici. 

Mediul online este foarte vast și îți pune la dispoziție numeroase opțiuni, așa că ai de unde să alegi, nu ești constrâns cu doar câteva alternative. Folosindu-te de recenziile aflate pe surse sigure de informare, poți afla, de exemplu, ce poți juca la Pokerstars, în detaliile fiecărui joc având toate datele de care ai nevoie pentru a vedea dacă el se încadrează în bugetul tău. 


Cum poți să faci ca jocurile de noroc să NU ajungă un viciu?

Gambling-ul aduce cu sine extrem de multă adrenalină, iar unele jocuri pot promite câștiguri foarte mari, extrem de tentante. Această combinație ridică ștafeta și ea poate să construiască o tendință de a mai încerca “doar încă o dată”, de a mai juca încă o rundă și încă una până când suma pierdută ajunge la o valoare prea mare pentru jucător. 

Pentru a evita o astfel de situație, este extrem de important să îți construiești un plan financiar pe care să îl respecți la fiecare sesiune de joc. Ce presupune acesta? Din venitul tău sigur total, adică din salariu, scade absolut toate cheltuielile casei:


  • Întreținere, chirie, utilități
  • Abonamente la telefon și internet
  • Mâncare
  • Rate bancare
  • Combustibil pentru mașină sau bilete de transport în comun

Din suma care ți-a rămas, vezi ce alte interese ai: dacă ai diverse pasiuni care solicită implicarea ta financiară, dacă vrei să pui bani deoparte pentru ceva anume (ex.: vacanțe, cadouri, etc.), ieșiri în oraș și așa mai departe.

Din ultima sumă rămasă, o parte este bine să o pui la economii, pentru “zilele negre”, iar ce îți rămâne, dacă nu are niciun alt scop și ești absolut sigur că poți pierde banii, atunci îi poți investi în jocurile de noroc.


Da, gambling-ul presupune distracție și câștiguri, însă mai implică multă responsabilitate financiară, organizare și stăpânire de sine. Dacă ai toate aceste elemente vei avea șanse mai mari să te bucuri de experiențele aduse de jocurile de noroc. 

Dacă îți depășești limitele financiare, poți risca să te implici cu bani pe care nu îți permiți să îi pierzi, iar prin încercările de a-i recupera, tot prin gambling, vei pierde și mai mult. Acest cerc vicios este extrem de dăunător, însă există instituții și programe specializate care pot ajuta întreruperea lui. 


Gambling-ul se bazează exclusiv pe noroc și nu există garanții, de aceea respectă-ți promisiunile față de tine însuși, joacă responsabil și nu-ți depăși niciodată limitele. Există numeroase modalități prin care să ai mai multe șanse de distracție și câștig, fără să riști tot venitul tău!

abonare newsletter