Actualitate

Cum alegi cireșele? Când devin toxice și ce tip de cireșe nu trebuie să cumperi niciodată

În această perioadă cireșele sunt la modă, fiind printre cele mai căutate legume de pe piață. Iată câteva trucuri pentru a evita cireșele toxice

Cireșele sunt extrem de căutate, deși prețul lor nu este deloc unul mic în această perioadă. Totuși, ar fi bine să știi cum să alegi cireșele pentru a le evita pe cele stricate și pentru a le identifica pe cele toxice.

Cireșele au beneficii importante pentru organism

Cireșele au un gust bun și o mulțime de beneficii pentru organism. Totuși, puțină lume ști că sâmburii lor devin toxici dacă-i mânânci. Evită să zdrobești sâmburii de cireșe, deoarece astfel eliberezi cianura de hirogen din ei, un compus toxic care poate duce la probleme grave de sănătate în viitor.


Cum îți dai seama că sunt cireșele toxice

Dacă ai mâncat cireșe și începi să ai vărsătri, amețeală, confuzie, dureri de cap și anxietate este un semn clar că te-ai intoxicat cu cianura de hidrogen. În cele mai grave cazuri, cianura de hidrogen din cireșe blochează aparatul respirator și duce la insuficiență respiratorie și poate provoca insuficiență renală.

În momentul în care alegeți cireșele din piață, ar fi bine să le evitați pe cele aduse din străinătate. În trecut, unele soiuri conțineau o serie de substanțe extrem de toxice în coajă precum Imazalil sau Thiabendazon, două pesticite puternice pentru a le accelera creșterea.


Aceste substanțe  provoacă probleme grave și pot afecta grav rinichii, dar și ficatul. Pentru cireșele la caserolă este indicat să citiți eticheta și să le evidați pe cele care au fost stropite cu astfel de substanțe.

Cireșele sunt pline de beneficii

Cireșele consumate în cantități moderate sunt pline de beneficii, deoarece au o serie de antioxidanți care le oferă un efect anticancerigen.


Antocianina din cireșe, substanța care le oferă o culoare roșie aprinsă, este cea care oferp beneficii importante.

Printre avantajele oferite de consumul de antocianina este reducerea riscului de boli de inimă, reduce riscul apariției diabetului și reglează nivelul de colesterolor. În plus, sunt prevenite boli precum Alzheimer sau alte boli neuoro degenerative.


Cireșele au un conținut bogat de vitamina A care este esențial în hrănirea pielii. Cireșele sunt bogate și în melatonină, iar acest lucru îi ajută pe cei care au insomnii, migrene sau stări de anxietate.

Cireșele sunt ideale pentru o masă de vară, dar trebuie consumate cu multă moderație.

Ultimele Stiri
abonare newsletter