Actualitate

VIDEO. Șeful DSP Cluj recunoaște că instituția este depășită de numărul mare de cazuri de COVID-19:„Avem doar 3 telefoane, aveți răbdare”

Mihai Moisescu, șeful DSP Cluj, recunoaște că numărul mare de cazuri de COVID-19 a paralizat activitatea, iar personalul este depășit de situație.

VIDEO. Șeful DSP Cluj recunoaște instituția este depășită de numărul mare de cazuri de COVID-19 VIDEO. Șeful DSP Cluj recunoaște instituția este depășită de numărul mare de cazuri de COVID-19

 

 


Mihai Moisescu, șeful DSP Cluj, a făcut joi declarații cu privire la situația epidemiologică din județul Cluj. Moisescu a vorbit despre probleme pe care le are DSP Cluj în relația cu bolnavii de COVID-19 și de nevoia unui număr mai mare de personal specializat.

 


„De astăzi (n.r. joi) am primit sprijinul a 15 medici școlari care au fost detașați la noi după ce școlile au trecut în scenariul 3. Am avut 360 de cazuri noi pe zi și asta este o cifră destul de mare. Avem  medicii DSP care fac anchete , avem voluntari, iar acum și 15 medici școlari. Totuși, cu toate astea numărul de cazuri ne-a copleșit. În ultimele trei zile am raportat 1.000 de cazuri noi de COVID-19 și cu toate forțele pe care le am nu putem ajunge la toți bolnavii. Noi trebuie să luăm legătura cu toți contacții pozitivi de la un caz pentru a verifica și pentru a descoperi alți posibili suspecți.  Oamenii trebuie să aibă răbdare pentru că încercăm să facem tot ce este omenește să îi contactăm. Avem trei telefoane care sunt  asaltate zilnic și nu putem să închidem unui bolnav pentru a discuta cu altul. Trebuie să le oferim oamenilor informațiile pe care le cer. ”, a declarat Mihai Moisescu.


Șeful DSP Cluj cere mai multă răbdare din partea oamenilor

Mihai Moisescu le-a recomandat clujenilor care sunt pozitivi cu COVID-19 să aibă răbdare și să sune prima dată medicul de familie, iar ulterior să aștepte telefonul din partea DSP.

„Dacă am fost testat astăzi și avem răspuns pozitiv, nu trebuie să sunăm imediat la DSP ca să întrebăm ce facem. Prima dată sunăm medicul de familie și ulterior așteptăm să fim contactați de la DSP pentru a primi decizia de izolare.Nu putem pune voluntari să facă anchete epidemiologice și să vorbescă cu bolnavii, deoarece măsură de carantinare implică bani publici. Persoana respectivă trebuie să își ia 2 săptămămâni concediu medical, iar acest lucru implică bani publici. Nu poate un student sau un voluntar să facă așa ceva. Nu poate face oricine anchetă epidemiologică, pentru că astfel puteau să fie luați oameni de pe stradă. Ai nevoie de o specialitate pentru a putea face așa ceva.”, a afirmat șeful DSP Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter