Actualitate

Sfatul clujenilor pentru cei care se plâng de chiriile mari: „Mergeți la Videle, Alexandria sau Zimnicea. Chiriile sunt mici și nu vă deranjează niciun investitor!”

De foarte multă vreme apar punctual reclamații de la oamenii din alte orașe în ceea ce privește prețurile din Cluj-Napoca.

Sursă foto: Facebook Emil Boc Sursă foto: Facebook Emil Boc

O orădeancă și-a exprimat pe rețelele de socializare opinia în legătură cu prețurile exorbitante din Cluj. Discuția a stârnit controverse.

„Prețurile chiriilor sunt pentru străini. Parcă ați fi antiromâni. Doamne ferește să vină cineva din România să se mute la Cluj, că umple orașul cu țărani săraci. În Cluj se vor numai europeni plini de bani, doritori de nous ă vină să experimenteze viața de clujean. Să vină cel de la Bruxelles să se mute la Cluj, nu proștii din Oradea sau din Alba Iulia, că ăștia vin să lucreze și pe job-uri mai prost plătite. Se vor numai șefi cu buzunare doldora, care își permit chirii nesimțit de mari. La chiriile cerute de unii, nu ai nicio șansă din start dacă nu ai NETul de 1.000 de euro! Înțeleg că s-a ajunt la suprapopulare și ca unii nu mai știți cum să vă combinați la cartel și la paturi, dar nici să ceri chirie de Austria unde salariul minim pe economie e dublu față de România!”, a spus Diana –Maria Danciu.


Majoritatea clujenilor, deși consideră că într-adevăr prețurile sunt cam mari, sunt conștienți de motivele pentru care s-a ajuns la această situație

„Prețurile sunt legate de cerere-ofertă. Oferta e relativ mică față de cerere, ceea ce duce la creșterea prețului. Și eu consider că sunt exaggerate prețurile, dar să fim puțin serioși. Nu îmi spune că dacă ai putea să primești 500 de euro pe un apartament tu l-ai da cu 200. Normal că e în interesul proprietarilor să ceară mult atâta timp cât primesc. De c ear trebui proprietarul să acorde prețuri preferențiale anumitor categorii sociale? Dacă nu ai bani să te muți nu o face și gata”, a spus un tânăr.


„Este un oraț studențesc și sunt multe firme internaționale prezente. Acesta este motivul. Cine nu își permite se poate muta în Florești, să stea 20 de minute în plus pe bus și atunci va fi bine. Lumea se plânge că e scump, dar tot ei vor să stea în centru și la 5 minute de NOA”, a spus un alt tânăr.

Unul dintre răspunsuri pe care tânăra le-a primit a fost de-a râsul-plânsul.


"Mergeți la Videle, Alexandria sau Zimnicea. Chiriile sunt mici și nu vă deranjează niciun investitor!".

Adevărul însă este că municipiul Cluj-Napoca se dezvoltă. Avem un stadion de Liga 1, trei festivaluri de talie europeană, o sală polivalentă de peste 10.000 de locuitori, un sistem de transport în comun performant, spitale, firme mari care oferă locuri de muncă (ca rezultat șomajul este extrem de scăzut), iar acestea sunt doar câteva dintre avantajele de a locui în Cluj-Napoca. Din aceste motive este de la sine înțeles că și traiul este mai scump raportat la oportunități.


Citește aici despre oportunitățile oferite de Cluj-Napoca:

Cluj-Napoca și București, față în față, cu cifrele pe masă. Cine câștigă duelul dezvoltării?


Flota de transport a CTP Cluj-Napoca crește și se modernizează. Perspectivele anului 2019

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter