Actualitate

Rotary Turda: preşedinte nou şi proiecte axate pe familie

<p /><img src="documente/stories/06_iunie/21_ziua/04 rotary.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Clubul Rotary Turda a organizat la sfârşitul săptămânii trecute ceremonia de predare a însemnelor organizaţiei noului preşedinte ales, în persoana lui Rareş Balint.

La manifestare au fost prezenţi membrii Clubului Rotary din Turda şi Câmpia Turzii, primarul Tudor Ştefănie, rude, simpatizanţi, oameni de afaceri şi presa locală.

Rareş Balint a precizat cu această ocazie că va continua în cele 12 luni cât va rămâne în această funcţie proiectele demarate de fostul preşedinte al Clubului, Alexandru Ozunu. Concret, proiectele destinate comunităţii locale realizate pe durata mandatului fostului preşedinte au vizat balul de caritate unde s-au strâns fonduri considerabile în vederea realizării obiectivelor Rotary, bursele de merit, grădiniţa socială şi tabăra de pictură, dar şi acordarea de sprijin pentru copii cu dizabilităţi, sponsorizare pentru reprezentanta Turzii la Campionatul Mondial de Şah, participarea la primul forum vocaţional rotarian, lansări de carte etc.


Accent pus pe familie

În plus, noul „investit” Rareş Balint a declarat că doreşte ca în anul 2011-2012 activităţile sale să se îndrepte în folosul comunităţii, cu accent pe familie, „pentru că familiile bune, fac să existe cartiere bune, iar cartierele bune construiesc comunităţi bune”. „Familia Rotary din Turda şi Câmpia Turzii este o familie care prin acţiunile sale devine o forţă ce poate contribui la construcţia, continuarea sau schimbarea vieţii sociale din comunitatea noastră. Credem că viitorul poate fi mai bun decât trecutul!”, a declarat Rareş Balint.


Proiect comun de mediu

De asemenea, rotarienii din Turda şi Câmpia Turzii au gândit şi un proiect comun: “Turda şi Câmpia Turzii - oraşe curate şi sănătoase”, ce vine în sprijinul populaţiei locale având ca scop îmbunătăţirea stării mediului la nivel local. Proiectul vizează următoarele obiective specifice: informarea, conştientizarea şi responsabilizarea populaţiei asupra problemelor de mediu; colectarea selectivă a deşeurilor şi valorificarea acestora; ecologizarea arealelor critice din aria administrativă a localităţilor; informarea, conştientizarea şi pregătirea populaţiei pentru situaţii de urgenţă specifice regiunii; identificarea şi sprijinirea persoanelor cu venituri reduse, dar şi a copiilor cu capacităţi intelectuale deosebite.

Ultimele Stiri
abonare newsletter