Actualitate

Parkingul Hasdeu, promis în campania electorală din 2012, a rămas doar un proiect pe hârtie

În campusul Hasdeu sunt disponibile doar 76 de locuri de parcare pentru 5.200 de studenți.

Construirea unui parking nou în Hasdeu a fost anunțată în campania electorală pentru alegerile locale din 2012. Anul viitor, vor avea loc alte alegeri locale, dar nici urmă de parking pentru studenții din Hasdeu. Până acum, tot ce s-a reușit a fost semnarea unui acord între Primărie și Universitatea Babeș Bolyai, obiectivul de investiții fiind blocat, în prezent, în hârtii și documente preproiectare. “Până acum s-a lucrat la etapa prealabilă, din care nu se vede nimic. Întreaga documentație preproiectare se află la Universitatea Babeș Bolyai. În această fază trebuie puse la punct detalii tehnice, precum expertize, ridicări topo”, a declarat Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca. Potrivit reprezentanților autorităților locale, cel mai probabil, până în toamnă nu se va mișca nimic din cauză că angajații UBB sunt în concedii pe toată durata lunii august.

După etapa de preproiectare, va urma licitația pentru proiectare, proiectarea, licitația pentru execuția lucrărilor și realizarea lucrărilor.


300 de locuri de parcare noi

Locaţia exactă a parkingului este pe strada Păstorului nr. 67 – 69, lângă cantina studenţească din Hasdeu. Terenul pe care va fi construit se află în proprietatea statului român, sub administrarea UBB Cluj. Investiţia a fost estimată la 16 milioane lei. Vor fi create 300 de locuri de parcare noi, disponibile, cel mai probabil disponibile sub formă de abonament anual sau lunar, la acelaşi tarif ca în cazul parkingurilor de cartier.

În prezent, pentru cei 5.200 de studenţi din campusul studenţesc sunt disponibile doar 76 de locuri de parcare.


Amânări peste amânări

Demersurile pentru realizarea parkingului au fost foarte mult prelungite din cauză că protocolul de colaborare a suferit mai multe modificări de conţinut şi a trecut prin Consiliul Local de două ori. Protocolul de colaborare între Primărie şi UBB a fost semnat în aprilie 2012 între primarul interimar de atunci, Radu Moisin şi conducerea universităţii. Atunci, Moisin estima că lucrările ar putea demara în toamna lui 2012 sau începutul lui 2013, însă termenul vehiculat atunci a fost devansat cu aproape doi ani. Protocolul de colaborare a suferit modificări şi a trecut, acum doi ani, prin Consiliul Local de două ori. Ulterior, în martie 2013, la şapte luni de la semnarea protocolului a fost atribuit contractul pentru realizarea PUD-ului.

abonare newsletter