Actualitate

1,8 milioane lei în plus pentru Bike-Sharing, proiect care e încă în lucru

Proiectul Bike-Sharing care presupune realizarea de piste pentru biciclete și stații de închiriere a bicicletelor nici nu a fost finalizat și Primăria și-a anunțat intenția de a face lucrări suplimentare.

Primăria Cluj-Napoca va cheltui peste 1,8 milioane lei pentru lucrări suplimentare în vederea finalizării stațiilor de închiriere biciclete din cadrul proiectului Bike Sharing. Valoarea exactă a acestor lucrări este de 1.851.182 lei, fără TVA, la care se adaugă cheltuieli neprevăzute de peste 104.000 lei. Pentru realizarea lucrărilor suplimentare a fost lansat, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, anunțul pentru licitație.

După desemnarea firmei câștigătoare și semnarea contractului, vor începe lucrările propriu-zise care vor dura cinci luni. În stabilirea câștigătorului licitației se va ține cont de prețul cel mai scăzut.


Proiectul Bike-Sharing a început în anul 2011 și termenul inițial de încheiere a acestuia a fost august 2013. La un an însă de la depășirea datei de finalizare, pistele încă nu sunt gata, la fel și stațiile pentru biciclete și cu toate acestea autoritățile locale au decis că sunt necesare lucrări suplimentare. În plus, pe parcursul acestui an, unele stații de self-service au fost distruse sau vandalizate.

RADP vrea să întrețină stațiile de biciclete

Deși încă mai era de lucru la realizarea stațiilor de închiriere a bicicletelor și a pistelor, Primăria Cluj-Napoca a desemnat, în urmă cu aproximativ o lună și jumătate, câștigătorul care să se ocupe de întreținerea rețelei Bike-Sharing. Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj-Napoca a câștigat procedura de achiziție publică organizată de municipalitate, dar rezultatul a fost contestat astfel că acum este blocat acest segment al proiectului.


Valoarea estimată a fost de 7.207.855,47 lei fără TVA, iar durata acordului cadru este de 4 ani.

Ce înseamnă Bike-Sharing

Bike-Sharing este un proiect cu fonduri europene, derulat de Primăria Cluj-Napoca, Primăria Florești și Primăria Apahida. Vor fi realizate piste pentru biciclete care să lege cele trei localități și stații pentru biciclete care pot fi închiriate, gratuit, pe baza unui card special. În total, 105 străzi trebuie dotate cu piste speciale însumând 59,75 kilometri, 50 de stații de self-service (43 în Cluj-Napoca, patru în Floreşti şi trei în Apahida), cât și 540 de biciclete.


Pentru a intra în posesia bicicletelor gratuite, cetățenii vor primi un card în momentul în care le închiriază. Ulterior, bicicletele trebuie să fie returnate din locul de unde au fost împrumutate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter