Actualitate

Copilotul Răzvan Petrescu ar putea fi apt de muncă în luna august, când ar putea reveni la manşă

Copilotul Răzvan Petrescu, rănit în accidentul aviatic produs în 20 ianuarie în Munţii Apuseni, ar putea fi declarat apt de muncă şi reveni la manşă din luna august, până atunci urmând un tratament de recuperare la o clinică din Căciulata.

Tatăl copilotului, Dan Petrescu, a declarat, marţi, că la patru luni de la accident starea de sănătate a lui Răzvan Petrescu este bună, iar medicii sunt optimişti.

"Răzvan este, de două luni, la o clinică de recuperare din Căciulata, unde urmează un tratament de recuperare, mai are probleme la piciorul stâng. La începutul lunii iunie va mai merge la Cluj-Napoca pentru o nouă radiografie, dar starea sa de sănătate e bună, evoluţia e favorabilă, medicii fiind optimişti. Noi estimăm că în luna august ar putea fi declarat apt de muncă şi se va putea întoarce la manşă. Va urma un consult de specialitate la finalul căruia sperăm să reprimească licenţa medicală care să îi permită să zboare din nou", a spus Dan Petrescu, citat de Mediafax.


Potrivit acestuia, după externarea din Spitalul Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca, în 21 februarie, Răzvan Petrescu a urmat acasă un tratament cu un kinetoterapeut.

În accidentul aviatic din 20 ianuarie, pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa, iar copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sfânta Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş au fost răniţi.


Echipa medicală din avion mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator.

Epava avionului şi victimele au fost găsite de trei localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore şi la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici.


Cercetările în dosarul accidentului din Apuseni sunt efectuate de procurorii militari din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, după ce Parchetul Curţii de Apel Alba Iulia şi-a declinat competenţa, în 4 februarie, din cauză că trebuie audiate persoane din instituţii centrale ale statului cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Procurorul general al Parchetului Curţii de Apel Alba Iulia, Augustin Lazăr, declara atunci că în cazul accidentului aviatic din Apuseni există "suspiciunea unei conduite culpabile din partea unor persoane care au făcut parte din celulele de criză, persoane care au calitatea de ministru".

Ultimele Stiri
abonare newsletter