Actualitate

ISU Cluj, semnal de alarmă în privința incendiilor de vegetație. „Din cauza acestor intervenții, pompierii riscă să ajungă cu dificultate în cazul producerii unei situații de amploare”.

Pompierii clujeni trag un semnal de alarmă cu privire la pericolul reprezentat de incendiile de vegetație. Doar pe parcursul zilei de sâmbătă, ISU Cluj a avut 16 intervenții pentru stingerea incendiilor de vegetație uscată.

Incendiu de vegetație, pe zeci de hectare, în Fizeșu Gherlii/Foto: ISU Cluj Incendiu de vegetație, pe zeci de hectare, în Fizeșu Gherlii/Foto: ISU Cluj

 

 

Pompierii riscă să ajungă cu dificultate în cazul producerii unor situații de amploare

 

„Suntem nevoiți să tragem un nou semnal de alarmă în ceea ce privește pericolul reprezentat de incendiile de vegetație uscată atât pentru mediul înconjurător, cât și pentru bunurile și chiar viețile oamenilor. În plus, din cauza acestor intervenții, echipajele de pompieri sunt dislocate în zone greu accesibile, riscând să ajungă cu dificultate înapoi în orașe, în cazul producerii unei situații de amploare”, informează ISU Cluj. 


CITEȘTE ȘI: 
Incendiu de vegetație, extins la conductele de termoficare, pe strada Fabricii! FOTO

Numai pe parcursul zilei de 2 martie 2024, pompierii clujeni au acționat în cazul a 16 intervenții pentru stingerea incendiilor de vegetație uscată. Astfel, s-au primit solicitări din localitățile Sântejude, Bunești, Jichișu de Jos, Fizeșu Gherlii, Iara, Copăceni, Șaula, precum și din apropierea orașelor Cluj-Napoca sau Gherla. 

Incendiu de vegetație pe zeci de hectare

O misiune de amploare, care a durat mai multe ore, a avut loc în localitatea Fizeșu Gherlii. Ajutați de către SVSU Gherla, pompierii de la Detașamentul Dej au intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată izbucnit pe o suprafață de aproximativ 35 de hectare. Un alt echipaj, de la Punctul de Lucru Gherla, a luat parte la o intervenție similară în localitatea Sântejude. 


Incendiu de vegetație/Foto: ISU Cluj

„Practic, forțe de la toate subunitățile ISU Cluj s-au aflat astăzi pe teren”, arată sursa citată. Chiar și în seara zilei de sâmbătă, pompierii clujeni acționau în cazul unei intervenții în apropiere de strada Lombului din Cluj-Napoca, respectiv în localitatea Livada. 

„Cetățenii sunt obligaţi să respecte normele privind protecția mediului care interzic arderea vegetației uscate!”, semnalează ISU Cluj. 


Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderii miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului sau vegetaţiei ierboase constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

100 de hectare de vegetație, mistuite de flăcări în comuna Băișoara. Pompierii, apel clujenilor iresponsabili.

Ultimele Stiri
abonare newsletter