Actualitate

(P) Cele mai bune 10 locuri de vizitat în România

Cu toții cunoaștem cât de variat este relieful României, fiind o țară a contrasturilor. Iar dacă punem la socoteală și istoria bogată a acestor meleaguri atunci avem combinația perfectă pentru o experiență cu adevărat de neuitat.

FOTO: shutterstock.com FOTO: shutterstock.com

De la organizatele orașe transilvănene, până la capitala plină de viață sau relieful absolut impresionant al spațiului carpato-danubiano-pontic, România oferă turiștilor oportunitatea de a încerca câte puțin din toate. Trebuie menționat și că aici își au reședința singurii vampiri din lume.

Lăsând glumele deoparte, haideți să descoperim împreună cele mai frumoase locuri de vizitat în România. Nota bene, opinia acestui articol este una strict subiectivă.


Delta Dunării

Delta Dunării este a doua cea mai mare deltă din Europa, iar majoritatea ei se află pe teritoriul României. Ea face parte din Marea Neagră și este un loc perfect pentru a admira natura în forma ei crudă. 


Desigur, în Deltă se găsesc numeroase specii unice de plante și animale, precum și un număr de 23 de ecosisteme diferite, printre care și cele mai întinse zone umede din lume. Turiștii pot vizita cel mai bine delta la bordul unei bărci cu motor. 

Cluj-Napoca


Clujul este casa celei mai mari universități din țară și este considerată capitala neoficială a regiunii istorice Transilvania. Existența orașului poate fi datată încă dinainte de cucerirea romană și este unul dintre cele mai importante centre culturale și artistice din România. Având în vedere istoria bogată a Transilvaniei, Clujul este reședința unui număr important de etnici maghiari. În centru se poate observa uriașa statuie a regelui maghiar Matia Corvin.

Construită în secolul al XIV-lea, Catedrala gotică Sf. Mihail din Cluj are cel mai înalt turn dintre bisericile din țară. Tot în Cluj se poate vizita și Muzeul de Artă, un fost palat, care găzduiește o colecție numeroasă de obiecte ale unor celebri artiști români.


Mamaia

Localizată pe malul Mării Negre, Mamaia este cea mai importantă stațiune balneară din țară. Mamaia are foarte puțini locuitori dar se întinde pe un spațiu de nu mai puțin de 8 km lungime. 


Aici se găsesc cele mai bune plaje din țară, fapt care i-au adus celebra popularitate printre turiști. În Mamaia turiștii pot să se bucure de ieșirea la parcul acvatic sau pur și simplu să se relaxeze la plajă în timp ce-și citesc cărțile lor preferate sau în timp ce butonează diferite jocuri precum book of ra.  

Timișoara

Timișoara este localizată în Vestul României și este unul dintre cele mai mari orașe din țară, datând încă din secolul al XIII-lea. Cândva parte a Imperiului Otoman, Timișoara a fost primul oraș european ce a avut iluminat stradal electric. Din păcate în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Timișoara a fost supus unor bombardamente năprasnice din partea ambelor părți combatante.

Contrar majorității catedralelor europene, Catedrala Ortodoxă din Timișoara a fost construită doar în secolul al XX-lea, dar putem nota faptul că cele 11 turnuri ale ei găzduiesc numeroase obiecte religioase importante.

București

București este exemplul perfect de oraș ce îmbină vechiul cu noul. Vizitatorii pot ajunge față-n față cu clădiri vechi de câteva sute de ani, cei mai noi zgârie-nori sau clădiri comuniste toate pe aceeași stradă.

Capitala României este și deținătoarea celei mai mari cladiri parlamentare din lume, Palatul Parlamentului având nu mai puțin de 3100 de camere și 12 etaje, precum și un buncăr nuclear. Turiștii pot vizita această clădire comunistă construită în 1984 zilnic, fiind numeroase tururi în diverse limbi. Iar dacă tot vă petreceți sfârșitul de săptămână în București nu uitați să vizitați și Centrul Vechi.

Sinaia

Sinaia este un oraș care s-a dezvoltat ca o stațiune montană importantă. Construit în jurul unei mănăstiri, de aici și denumirea de Sinaia (de la Muntele Sinai). Această mănăstire conține copia primei Biblie tipărită în România și care astăzi este un sit turistic popular. De altfel timpul cel mai potrivit pentru a vizita Sinaia este iarna, amatorii de schi se vor simți ca la ei acasă. 

Tot aici se găsește și celebrul castel Peleș, construit de regele Carol I ca și reședință de vară. Frumoasele flori din jurul orașului sunt și ele o atracție turistică în sine, dar vizitatorilor le este interzisă ruperea lor deoarece sunt specii protejate de lege.

Bisericile pictate

Printre cele mai pitorești atracții turistice din România se numără mănăstirile pictate din Bucovina, situate în partea cea mai nordică a țării. Pereții exteriori pictați prezintă unele decorații ce datează încă din secolele XV și XVI și înfățișează scene biblice. 

Cele mai bine păstrate astfel de picturi se pot găsi la mănăstirile Humor, Moldovița, Voroneț, Pătrăuți, Probota, Sucevița.

Brașov

Brașovul este unul dintre cele mai frumoase orașe din țară, fiind localizat în centrul României. Dinamica modernă a unui oraș mare poate fi regăsită și aici, dar cu un șarm aparte ce amintește de perioada medievală. Brașovul este înconjurat de Carpați iar astfel este și o stațiune montană importantă.

Printre lucrurile ce pot fi vizitate aici se numără și Biserica Neagră, o catedrală gotică numită așa după ce fumul dintr-un incendiu din secolul al XVII-lea a înnegrit zidurile.

Sibiu

Sibiu, cândva parte din regatul Ungariei datează încă din secolul al XII-lea. Orașul este localizat în inima Transilvaniei, deci posibil să dați peste câțiva vampiri prin zonă. Printre cele mai importante locuri ce trebuie vizitate în Sibiu se numără Piața Mare, clădirile baroc, precum Palatul Brukenthal, care e și unul dintre cele mai vechi muzee din lume. De asemenea, turiștii pot încă observa rămășițele fostelor fortificații medievale ale orașului.

Sighișoara

Sighișoara e încă un oraș situat în Transilvania și este una dintre cele mai importante atracții turistice de la noi din țară. Sighișoara a fost construit în secolul al XII-lea de către saxonii chemați de către regele Ungariei să se stabilească în zonă cu scopul de a apăra frontiera regatului. Nu a trecut mult timp până ca Sighișoara să devină un oraș important pentru schimburile comerciale. 

Vizitatorii pot admira citadela care este încă într-o stare foarte bună, de asemenea această citadelă a fost extinsă și mărită în secolul al XIV-lea. În fiecare lună iulie, aici are loc un festival medieval apreciat de către localnici și turiști. Cel mai important obiectiv turistic din oraș este Turnul cu Ceas care are o înălțime de 64 de metri și care a fost construit în 1556.

CITEȘTE ȘI:

10 locuri de vizitat în Transilvania! Unde poți merge în vacanță cu familia

Cele mai frumoase locuri de vizitat în Transilvania pe timp de iarnă

Top 10 locuri de vizitat în Varșovia – GALERIE FOTO

abonare newsletter