Ştiri din Transilvania

Cele mai frumoase locuri de vizitat în Transilvania pe timp de iarnă

Iarna și-a intrat deja în drepturi de câteva săptămâni și se anunță temperaturi scăzute în următoarea perioadă. Care sunt cele mai frumoase locuri de vizitat din Transilvania, pe timp de iarnă?

 

 


Pandemia de coronavirus îi împiedică pe oameni să se reunească cu familia în casă, la căldură, cum erau obișnuiți în zilele friguroase de iarnă. Totuși, există alte variante de a petrece timpul liber alături de cei dragi, fără a-ți face griji că i-ai putea îmbolnăvi.

 


Pentru a avea parte de timp de calitate alături de prieteni sau familie în condiții de siguranță, este musai să vă îmbrăcați gros, să vă puneți masca de protecție și să vizitați unul dintre aceste locuri minunate pe timp de iarnă, din Transilvania.

Cele mai frumoase locuri de vizitat în Transilvania pe timp de iarnă

Transilvania este o destinație turistică excelentă, mereu prezentă în topurile realizate de publicațiile de specialitate și care oferă atracții și obiective în concordanță cu toate cerințele în materie de turism.


Transilvania este o regiune care se bucură atât de un relief spectaculos, cât și de un patrimoniu cultural de excepție.

Cele mai frumoase locuri de vizitat în Transilvania pe timp de iarnă. Pasul Tihuța

Pasul Tihuța este locul în care Transilvania se întâlnește cu Moldova, într-o frântură din natura neîmblânzită a României. Este un loc de poveste, situat la 1.200 de metri altitudine, care face legătura dintre Depresiunea Dornelor și Depresiunea Transilvaniei.


La numai o jumătate de oră distanță, poți ajunge la Vatra Dornei, unde poți să încerci mămăliguță cu ciuperci și smântână sau tradiționalii papanași cu smântână și dulceață de afine. Pe urmă, vei putea să arzi caloriile pe una dintre pârtiile de schi. Dacă ești atras de viața rurală, te poți caza la una din pensiunile din satele învecinate.

Cele mai frumoase locuri de vizitat în Transilvania pe timp de iarnă. Stațiunea Straja, județul Hunedoara

Stațiunea Straja este situată la altitudinea de 1.400 m, în apropierea localității Lupeni, din județul Hunedoara. Catalogată ca stațiune în 2002, Straja are șapte pârtii de schii amenajate și dotate cu instalație de transport pe cablu și nocturnă. Stațiunea dispune de locuri de cazare în peste 300 de cabane, pensiuni și vile.


Stațiunea straja este una din destinațiile preferate de turiști atât pe timp de vară, pentru excursii și drumeții, cât și pe timp de iarnă, pentru practicarea sporturilor de sezon – schi, săniuș, snowboard, sau pentru petrecerea sărbătorilor de la sfârșitul anului.

Cele mai frumoase locuri de vizitat în Transilvania pe timp de iarnă. Brașov

Brașovul este fără îndoială unul dintre cele mai frumoase orașe ale României. Este un oraș colorat, iar munții din fundal îți oferă impresia că peisajul face parte dintr-un tablou. Biserica Neagră este unul dintre simbolurile Brașovului și un monument reprezentativ de arhitectură gotică în România. Numele acesteia a fost dobândit în urma unui incendiu, când zidurile i-au fost înnegrite.

De asemenea, Poiana Brașov este cea mai populară și vizitată stațiune montană din România, care se află la o altitudine de 1.020 metri. Aceasta se află între masivele montane Postăvaru, Piatra Craiului, Bucegi și Piatra Mare. Mii de turiști vin aici anual, pentru a face ceea ce le place cel mai mult, să schieze. Activități sportive se desfășoară în această zonă încă din 1895.

Cele mai frumoase locuri de vizitat în Transilvania pe timp de iarnă. Muntele Băișorii și Buscat Resort, Băișoara

Aflată în județul Cluj, la doar 55 de kilometri de oraș, stațiunea Muntele Băișorii este una dintre destinațiile preferate de clujeni, pe timp de iarnă și nu numai. De asemenea, pârtia de schi Muntele Băișorii are unul dintre cele mai lungi teleschiuri din țară: 1.035 metri lungime. Pârtia Băișoara Mare are un grad de dificultate mediu și se întinde pe o lungime de 1.200 metri.

Pârtiile de la Buscat sunt printre cele mai frecventate de către clujeni, în fiecare an. Vârful Buscat are o înălțime de 1.676 de metri și este situat la 60 kilometri de Cluj-Napoca și la 3 kilometri de stațiunea Băișoara. Pârtiile sunt dotate cu instalație de transport cablu de tip telescaun, care se poate lua de la bază. Durata de urcare cu telescaunului este de cinci minute, timp în care vă puteți bucura de priveliștea zonei.

Cele mai frumoase locuri de vizitat în Transilvania pe timp de iarnă. Transăgărășan

O altă destinație transilvană de poveste, despre care s-a dus vestea în toată Europa și nu numai, este Transfăgărășanul, șoseaua care șerpuiește spectaculos printre munții Făgăraș și oferă priveliști care îți taie respirația.

Este o destinație perfectă pentru o ieșire de weekend, când poți vedea și Bâlea Lac sau Bâlea Cascada, două locuri ideale pentru un scurt răgaz, sau chiar Cetatea Poenari – cel mai important obiectiv de valoare istorică de pe Transfăgărășan.

Cele mai frumoase locuri de vizitat în Transilvania pe timp de iarnă. Bâlea Lac

Pitoreasca zonă Bâlea Lac se află la 2.000 de metri altitudine, în Munții Făgăraș, la o distanță de numai 80 de kilometri de orașul Sibiu. La frumusețea locului contribuie și drumul parcurs până acolo, șoseaua Transfăgărășan. Cu siguranță vei fi încântat de peisaj, de natura desprinsă parcă dintr-un regat al gheții.

Ca puncte de atracție, în zona Bâlea Lac se regăsesc Cascada Bâlea, râul Bâlea, Lacul Capra, Cabana Bâlea Lac. Mii de turiști ajung anual la Bâlea Lac pentru a se caza în Hotelul de Gheață și pentru a se ruga în bisericuța de gheață. În fiecare an, tematica hotelului este alta, iar camerele, holurile și barul sunt decorate diferit.

Drumul este închis pe o porțiune de 27 de kilometri timp de 8 luni din an, iarna și primăvara, din cauza pericolului de avalanșe, căderi de stânci, alunecări de teren. În perioada 20 octombrie 2020 – 30 iunie 2021, DN 7C Transfăgărășan este închis parțial pe sectorul de drum curprins între kilometrul 104 (Piscu Negru, județul Argeș) și kilometrul 130,8 (Bâlea Cascadă, județul Sibiu). Porțiunea închisă se redeschide circulației începând cu 1 iulie 2021.

Astfel, Transfăgărășan este deschis pe următoarea porțiune:

Bascov (km.0) – Cetatea Poenari – Vidraru – Piscu Negru (km. 104)/ Cabana Capra (km. 108,2) – ÎNCHIS între Cabana Capra (km. 108) – Bâlea Lac – Cabana Bâlea Cascadă (km 130,8) – DESCHIS între Cabana Bâlea Cascadă (km. 130,8) – sat Câțișoara – intersecția cu DN 1 (km. 152).

De la Cabana Bâlea Cascadă (județul Sibiu) se poate urca la Bâlea Lac cu telecabina.

 

 



 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter