Timp Liber

Leguma care previne cancerul. Menține vederea sănătoasă și previne boala Alzheimer

Leguma care previne cancerul, cu multe beneficii pentru organism. Această legumă nu este foarte populară în România, însă este recomandată de specialiști datorită beneficiilor pe care le are.

Leguma care previne cancerul. Menține vederea sănătoasă și previne boala Alzheimer/ FOTO: pixabay.com Leguma care previne cancerul. Menține vederea sănătoasă și previne boala Alzheimer/ FOTO: pixabay.com

 

Leguma care previne cancerul, cu multe beneficii pentru organism. Deși această legumă este originară din regiunea mediteraneană, varza de Bruxelles a apărut pentru prima dată în nordul Europei în secolul al V-lea.


 

Varza de Bruxelles este printre cele mai sănătoase tipuri de varze. Datorită substanțelor pe care le conține, această legumă aduce multe beneficii asupra sănătății noastre.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

Leguma care previne cancerul. Menține vederea sănătoasă 

Leguma care previne cancerul. Varza de Bruxelles conține o cantitate ridicată de compuși care conțin sulf. În timpul consumului și digestiei, acești compuși se descompun în alți compuși activi care pot împiedica dezvoltarea cancerului.


De asemenea, leguma care previne cancerul, ne poate ajuta să avem o vedere sănătoasă. Vitamina C este strâns legată de sănătatea ochilor şi joacă un rol important în protejarea acestora de efectele nocive al razelor ultraviolete. O singur porţie de varză de Bruxelles asigură cantitatea de vitamina C de care organismul nostru are nevoie. Un alt antioxidant care se regăseşte în compoziţia verzei de Bruxelles, zeaxantina, filtrează razele ultraviolete, protejând astfel ochii de afecţiunile degenerative, potrivit csid.ro.

Totodată, conținutul de vitamina C din varza de Bruxelles poate ajuta la menținerea aspectului tânăr al pielii. Vitamina C poate ajuta la producerea de colagen, o proteină care ajută la susținerea rezistenței și elasticității pielii.


 

CITEȘTE ȘI:


Alimentul care reduce riscul apariției cancerului. Previne diabetul și mențin oasele sănătoase

Avocado, fructul frumuseții. Are multe beneficii pentru organism și proprietăți anti-îmbătrânire


Leguma care previne cancerul. Previne apariția bolii Alzheimer

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, leguma care previne cancerul poate preveni apariția bolii Alzheimer.  100 de grame de varză de Bruxelles asigură 147% din necesarul zilnic de vitamina K. 

Această vitamină este importantă pentru sistemul osos, prevenirea hemoragiilor, menstruaţiilor abundente şi dureroase, dar și pentru menținerea sănătății creierului și sistemului cardiovascular, prevenind Alzheimer-ul sau accidentele vasculare, potrivit doc.ro.

 

CITEȘTE ȘI:

Fructul exotic, consumat de români, cu multe beneficii pentru organism. Reglează digestia și ameliorează simptomele depresiei

Ceaiul cu multe beneficii pentru organism. Te ajută să slăbești, protejează inima și hidratează tenul

Planta care reduce simptomele bolii Parkinson. Te ajută să pierzi din greutate și ameliorează astmul

Ultimele Stiri
abonare newsletter