Patimile lui Hristos sau cum mai sunt cunoscute de credincioși drept Săptămâna Patimilor sau Săptămâna Mare reprezintă relatările care cuprind arestarea, judecata şi suferinţa lui Iisus şi se termină cu executarea Mântuitorului prin răstignire.
Postul Paștelui 2022. Când sunt zilele de dezlegare la pește cu ocazia Postului Mare Ortodox din acest an. Iată cum arată calendarul ortodox pentru Postul Paștelui în 2022.
Vinerea Mare are o semnificație aparte pentru cei care sărbătoresc Paștele. Creștinii țin cont în această zi de mai multe reguli și superstiții, fiind o zi de doliu, azi, Mântuitorul Iisus Hristos fiind răstignit pe cruce.
PAȘTE 2021. Se practică tot mai mult vopsitul ouălor prin metode naturale, pentru a evita prafurile și soluțiile chimice, de multe ori dăunătoare corpului. Află cum poți vopsi natural ouăle de Paște anul acesta.
Reguli Paștele Ortodox. Credincioșii nu vor avea voie în Biserică la Slujba de Înviere
Restricții relaxate de Paștele Ortodox în toată țara, conform unui anunț făcut de premierul Cîțu. Românii care merg la slujba de Paște nu vor avea restricții în noaptea de sâmbătă spre duminică (1-2 mai).
Starea de alertă va fi prelungită joi, 8 aprilie. Premierul Florin Cîțu a anunțat că încă nu este sigur dacă circulația pe timp de noapte va fi permisă până la ora 2:00 de Paștele Ortodox, cum a fost de cel catolic.
Săptămâna Mare, ultima şi cea mai aspră săptămână a Postului Sfintelor Paşti, începe în Duminica Floriilor, la 12 aprilie anul acesta, şi se încheie în Sâmbăta Mare, la 18 aprilie 2020.