Vaccinurile care vizează în mod special varianta extrem de contagioasă Omicron de coronavirus ar putea primi aprobarea UE până cel târziu la sfârşitul lunii septembrie
Două noi subvariante de Omicron, a căror virulenţă nu a fost încă determinată, se află la originea noului val al pandemiei de COVID-19 din Africa de Sud, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
Experții în sănătate au găsit o modalitate de a adapta vaccinul anti-COVID-19 la varianta Omicron a virusului. Imunizarea cu acest tip de vaccin va începe în toamnă în Germania.
Recrudescenţa focarelor cu varianta Omicron a coronavirusului nu trebuie gestionate „ca focare de gripă”, potrivit şefului grupului de experţi care conduce strategia Chinei pentru frânarea răspândirii COVID-19, Liang Wannian, citat de publicaţia locală China Daily.
Varianta Omicron ucide de două ori mai mulți oameni în România decât în țările cu rata mare de vaccinare, spune medicul Octavian Jurma. Medicul este îngrijorat că doar două dintre trei persoane vaccinate anti-COVID-19 nu au făcut şi boosterul.
Medicul Emilian Popovici, vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, se arată sceptic în ceea ce priveşte finalul pandemiei și anunță un posibil val 6 al pandemiei cu subvarianta BA2 a tulpinii Omicron a SARS-CoV-2.
Deși Omicron nu cauzează multe forme severe este mult mai contagios și afectează copiii diferit față de celelalte variante. Dr. Mihaela Lupșe, medic și profesor la UMF Cluj-Napoca, a explicat care sunt semnele la care trebuie să fie atenți părinții în cazul în care copiii lor se infectează cu COVID-19.