Sănătate

UE cere accelerarea vaccinării anti-Covid a copiilor, pentru ieșirea din faza pandemiei: „Noi creşteri ale numărului de cazuri sunt încă posibile”

Guvernele ţărilor din Uniunea Europeană ar trebui să accelereze vaccinarea copiilor împotriva COVID-19, a anunţat Comisia Europeană, miercuri.

UE cere continuarea campaniei de vaccinare anti-Covid a copiilor. Foto: Facebook/ Emil Boc. UE cere continuarea campaniei de vaccinare anti-Covid a copiilor. Foto: Facebook/ Emil Boc.

 

 


Propunerea face parte din strategia Comisiei Europene privind ieşirea din faza de urgenţă a pandemiei de coronavirus, ce include totodată dezvoltarea unor medicamente antivirale, informează Reuters.

 


„Odată cu scăderea numărului de cazuri şi de decese asociate COVID-19, Ue a intrat într-o nouă fază a pandemiei, în care testarea în masă şi raportarea în masă a cazurilor pozitive nu mai sunt necesare. Însă noi creşteri ale numărului de cazuri de COVID-19 sunt încă posibile, în contextul în care virusul SARS-CoV-2 va continua să dezvolte mutaţii şi, din acest motiv, ţările din UE trebuie să dispună de planuri care să le permită să revină rapid la starea de urgenţă sanitară şi ar trebui, de asemenea, să accelereze vaccinările”, a declarat comisarul european pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară, Stella Kyriakides.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News


Într-un document care prezintă strategia UE pentru faza post-urgenţă a pandemiei, Bruxelles-ul a îndemnat guvernele europene să continue să depună eforturi pentru imunizarea persoanelor încă nevaccinate împotriva COVID-19, în special a copiilor, înainte ca noul an şcolar să înceapă în toamna acestui an.

Vaccinările copiilor, sub 15%

Vaccinările se află sub pragul de 15% la copiii europeni cu vârste cuprinse între cinci şi nouă ani, cea mai mică grupă de vârstă pentru care vaccinurile anti-COVID-19 au fost autorizate în Europa. Prin comparaţie, peste 70% dintre adolescenţii europeni din grupa de vârstă 15-17 ani sunt deja vaccinaţi împotriva noului coronavirus.


Comisia Europeană a anunţat, de asemenea, că va sprijini dezvoltarea unor noi medicamente împotriva COVID-19, în special a unor antivirale, care sunt mai uşor de depozitat şi de administrat.

CITEȘTE ȘI:

Doar un sfert dintre pacienții spitalizați cu COVID-19 își revin complet după un an

Ultimele Stiri
abonare newsletter