Sănătate

3 mituri despre sănătatea ochilor (P)

Cele mai cunoscute mituri despre sănătatea ochilor.

Sursa foto: Canva Sursa foto: Canva

Cu toții am auzit în copilărie cel puțin o dată afirmația „ca să ai o vedere sănătoasă trebuie să mănânci mulți morcovi”, însă oare cât adevăr se ascunde în aceasta? Am crescut și suntem înconjurați în continuare de o mulțime de astfel de informații, încât poate fi cu adevărat dificil să ne dăm seama ce este mit și ce este adevăr. 

În acest articol, vom desluși câteva dintre cele mai populare 3 mituri legate de sănătatea ochilor. 


Mersul la oftalmolog este necesar doar dacă aveți probleme oculare”

Majoritatea persoanelor consideră că este necesar să viziteze un oftalmolog cluj doar atunci când simt că au probleme cu ochii. Această informație este una eronată și chiar periculoasă, deoarece în multe cazuri se ajunge la medicul oftalmolog mult prea târziu. 


Specialiștii vă recomandă să apelați anual la medicul oftalmolog pentru un consult de rutină. Prevenția reprezintă cel mai bun tratament pentru orice afecțiune. 

Consumul de morcovi ajută ca vederea să fie sănătoasă


Această afirmație nu este întocmai greșită, ci mai degrabă incompletă. Ceea ce contribuie de fapt la o bună vedere este vitamina A, care se regăsește în morcovi, dar și în multe alte alimente pe care le găsim cu ușurință atât în Cluj, cât și în orice altă zonă din țară. 

Cartoful dulce, dovleacul, pepenele galben, morcovii sunt doar câteva dintre alimentele bogate în vitamina A care contribuie la sănătatea vederii. Secretul constă, însă, într-o dietă echilibrată, iar specialiștii dintr-o clinica oftalmologie cluj vă vor putea oferi recomandări și cu privire la alimentele benefice pentru o vedere de fier. 


Statul la calculator strică vederea” 

Calculatoarele și dispozitivele electronice au ajuns în ultimii ani de nelipsit din viețile noastre, prin urmare au apărut diverse mituri cu privire la efectul acestora asupra noastră și a vederii noastre.


Este important de știut că statul la calculator nu strică vederea, ci doar contribuie la apariția oboselii și a uscăciunii oculare, mai ales dacă nu se face deloc pauză. Recomandarea noastră dacă petreceți mult timp în fața calculatorului este să purtați ochelari cu filtru pentru lumina albastră și să nu subestimați importanța unui consult anual la o clinică de oftalmologie.

În concluzie, nu toate informațiile care circulă în jurul nostru sunt întotdeauna adevărate. Vă sfătuim să apelați mereu la medicii specialiști dintr-o clinică de oftalmologie pentru a primi informații din surse 100% sigure.   

CITEȘTE ȘI:

Rețeaua de oftalmologie „Dr. Holhoș” inaugurează la Cluj-Napoca a cincea sa clinică la nivel național, cu servicii medicale unice în Transilvania (P)

abonare newsletter