Sănătate

Patru soluţii naturale pentru ameliorarea tusei. Cum scapi fără să iei pastile?

Tratament pentru tuse. Patru soluţii naturale pentru ameliorarea simptomelor.

Patru soluţii naturale pentru ameliorarea tusei/Foto: pixabay.com Patru soluţii naturale pentru ameliorarea tusei/Foto: pixabay.com

 

 


Tusea este provocată de iritarea mucoasei de la nivelul tractului respirator sau de prezenţa unor secreţii patologice. Este un act reflex al organismului, care încearcă să elibereze căile respiratorii pentru a proteja plămânii în faţa infecţiilor. 

 


Tusea poate fi una seacă sau productivă. Tusea seacă poate dura un timp mai îndelungat, devenind foarte obositoare şi greu de suportat. Tusea productivă sau cu expectoraţie contribuie la eliminarea lichidului din tractul respirator inferior, potrivit sfatulmedicului.ro.

Patru soluţii naturale pentru ameliorarea tusei

Tusea poate fi deranjantă, iar dacă nu se intervine la timp, aceasta se poate agrava. Există patru remedii naturale care te pot ajuta pentru ameliorarea simptomelor de tuse. 


Hidratarea

Pentru ameliorarea rapidă a tusei, este de indicat să te hidratezi cât mai bine. Este recomandat consumul zilnic a minimum doi litri de lichide. Hidratarea menţine membranele mucoase umede, ajutând la combaterea bacteriilor. Pentru hidratare poţi folosi apa, ceaiurile, sucurile de fructe şi supele. Toate acestea din urmă ajută la decongestionarea cailor respiratorii şi calmează mucoasa iritată. O ceaşcă de ceai cald din plante calmează gâtul iritat de tuse. Supele calde conţin substanţele nutritive necesare organismului pentru a lupta cu o eventuală infecţie. De asemenea, sucurile aduc un aport de vitamine şi minerale. 


Mierea

O linguriţă de miere luată cu 30 de minute înainte de somn poate calma tusea, favorizând secreţia de salivă. Proprietăţile antioxidante şi antimicrobiene contribuie la accelerarea procesului de vindecare. Poţi să îndulceşti ceaiul sau laptele cald cu miere. În aceste combinaţii, mierea favorizează decongestionarea căilor respiratorii şi expectoraţia, fiind în acelaşi timp o alinare pentru gâtul iritat de tuse.


Aerul curat

Aerul curat ajută la eliberarea căilor respiratorii, blocate adesea de mucozităţi în timpul tusei. Este recomandat ca înainte de somn, să faci o plimbare de 15-20 de minute. Mişcarea şi inhalarea aerului curat vor avea efect calmant, asigurând un somn liniştit. De asemenea, e important să aeriseşti şi camera în care dormi. 

Odihna

Pentru ameliorarea tusei este nevoie de multă odihnă. Tusea se diminuează în intensitate în timpul repaosului la pat. Mai mult, odihna pregăteşte organismul pentru lupta cu virusul.

Este recomandat ca în cazul în care tusea nu cedează în cel mult 7-8, să existe un consult medical de specialitate. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Epidemie de tuse convulsivă în Europa. Poate fi periculoasă pentru copiii mici şi persoanele vârstnice.

Ultimele Stiri
abonare newsletter