Sănătate

Alin Tișe: „Ne apropiem de finalizarea lucrărilor de construcție a singurei Clinici de Psihiatrie Pediatrică din Transilvania”

Singura Clinica de Psihiatrie Pediatrică din Transilvania se construiește la Cluj-Napoca și este aproape de finalizare. Șeful Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, ne-a oferit detalii despre stadiul lucrărilor.

Singura Clinică de Psihiatrie Pediatrică din Transilvania se construiește la Cluj / Foto: Consiliul Județean Cluj - stadiu lucrări luna august 2023 Singura Clinică de Psihiatrie Pediatrică din Transilvania se construiește la Cluj / Foto: Consiliul Județean Cluj - stadiu lucrări luna august 2023

 

 


Administrația județeană are în derulare mai multe proiecte importante, iar unele din acestea se apropie de finalizare. Într-un interviu acordat ziarului monitorulcj.ro, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a vorbit despre stadiul lucrărilor la noul corp de clădire al Spitalului de Copii de pe strada Moților, dar și despre posibile surse de finanțare pentru viitorul Spital Monobloc de Copii.

 


În ceea ce privește noul corp de clădire, șeful CJ Cluj ne spune că stadiul lucrărilor este de 90%, la „singura clinică de psihiatrie pediatrică din Transilvania”:

„În acest moment ne apropiem de finalizarea lucrărilor de construcție a singurei clinici de psihiatrie pediatrică din Transilvania, unde stadiul investiției a depășit 90%. Este o investiție unică  pentru sistemul medical clujean, și nu numai, la finalizarea căreia vom putea da în folosință cea mai mare și mai modernă clinică de psihiatrie pediatrică din țară și care reprezintă o premieră în sensul că este primul spital contruit de la zero în ultimii 30 de ani la Cluj. Conform datelor comunicate de antreprenor, lucrările de rezistență și cele pentru relocarea utilităților au fost finalizate în procent de 100%, iar lucrările de arhitectură înregistrează un progres de peste 90%. Acum se execută operațiuni pentru realizarea branșamentelor la utilități, montarea sistemului de siguranță anticădere pe fațade, montarea radiatoarelor și a ușilor interioare, precum și lucrări la instalațiile electrice și termice interioare. În valoare de peste 24 de milioane de lei, proiectul european câștigat și implementat de Consiliul Județean Cluj este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020”, a declarat pentru monitorulcj.ro Alin Tișe. 


În ceea ce privește potențialele surse de finanțare pentru Spitalul Monobloc de Copii, am vorbit cu președintele CJ Cluj despre noul program al Ministerului Investițiilor, în valoare de 10 miliarde de lei, bani care vor fi direcționați spre spitalele vechi și noi din România.

„În mod categoric ar putea aduce finanțare pentru construirea Spitalului Monobloc pentru Copii. Este un proiect cunoscut la nivelul ministerului, un proiect matur, aflat într-o fază avansată din punctul de vedere al pașilor parcurși. Practic, nu este vorba despre ceva care trebuie realizat de la început, ci este într-o fază avansată, identificarea sursei de finanțare reprezentând practic și începerea construcției acestuia. Sigur, vom avea în vedere și alte surse de finanțare posibile, deoarece acest spital este necesar comunității noastre și nu numai, știut fiind faptul că la Cluj se tratează pacienți proveniți din întreaga regiune”, a spus șeful Consiliului Județean Cluj.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Au început lucrările de extindere și modernizare a singurei Clinici de Psihiatrie Pediatrică din Transilvania

abonare newsletter