Politică

Modelul Cluj pentru România (PE)

În ultimii anii, implicarea civică a clujenilor a devenit un model pentru întreaga țară. Pe 26 mai 2019, un vot pentru Alianța USR PLUS poate transmite mesajul că schimbarea e posibilă în România și în politică

Mai bine de un deceniu, după 1990, Cluj-Napoca a fost un oraș închis. Singura lui ”mândrie” erau statuile controversate, plăcuțele memoriale, coșurile de gunoi și băncuțele tricolore. Până la începutul anilor 2000, în Cluj-Napoca nu s-a construit aproape nimic, investitorii îl ocoleau. Și, totuși, ”Epoca Funar” a avut și o parte bună. Când cuțitul a trecut până dincolo de os, societatea civilă s-a trezit. A fost nevoie de un șoc pentru a înțelege că ”așa nu se mai poate” și că singura soluție e implicarea.
După 15 ani de mobilizare civică, Cluj-Napoca e un oraș greu de recunoscut. Provocarea pentru noua generație de clujeni, mulți dintre ei ajunși aici după 2004, este cum să gestioneze dezvoltarea: aglomerația din trafic, prețul chiriilor și al apartamentelor, poluarea. Dar, cu toate acestea, o spun studiile specialiștilor de la Banca Mondială, Cluj-Napoca este orașul cu cel mai mare ”magnetism”, orașul care atrage cei mai mulți cetățeni români și în care mulți dintre aceștia și-ar dori să se mute.
România trece acum printr-un șoc similar celui prin care a trecut Clujul în anii 90. Atacurile în valuri asupra Justiției, favorurile făcute infractorilor, incompetența și impostura cocoțate până în vârful Guvernului, minciunile grosolane promovate de PSD Dragnea și ALDE Tăriceanu în ultimii ani sufocă România pe zi ce trece.
Răspunsul civic a fost pe măsura provocărilor, oamenii au învățat să lupte, să iasă în stradă, să se implice, să reziste. Dar încă nu este suficient. E nevoie de o schimbare majoră și la nivelul politicii. Fără o nouă clasă politică, societatea civilă va trebui să reia aceleași lupte, iar și iar, într-un carusel din ce în ce mai accelerat.
La fel cum s-a întâmplat la începutul anilor 2000, când a dat tonul renașterii civice, Clujul poate da acum un semnal pentru schimbare politică. Dar asta depinde și de tine. Să ieși la vot, pe 26 mai și anul viitor. Și să îți convingi și prietenii și cunoștințele să o facă. Iar peste ani o să le povestești copiilor și nepoților cum schimbarea României a început la Cluj!

Cu cine votează clujenii. Sondaj http://sondajusrpluscluj.strikingly.com/ 


La alegerile parlamentare din decembrie 2016, primele la care a participat, USR a obținut un scor de 22,3% în Cluj-Napoca. Înainte de începutul campaniei electorale, în sondajul realizat de IRES, Alianța 2020 USR – PLUS era creditată cu un procent de aproape 37% în opțiunile de vot ale clujenilor. USR – PLUS erau urmate de PNL, cu 20,1% din opțiuni, PSD, cu 12,9% și UDMR, cu 10,9%.
Votul tău, pe 26 mai 2019, la europarlamentare, poate confirma că municipiul Cluj-Napoca este localitatea care transmite mesajul schimbării în întreaga Românie. Și nu uita să votezi și la Referendumul pentru Justiție! Actuala coaliție de guvernare trebuie să știe că ne-am săturat să fim conduși de persoane condamnate penal definitiv, prin ordonanțe de urgență scrise noaptea!

"Mai multe detalii legate de sondaj gasiti la http://sondajusrpluscluj.strikingly.com/ "


Vă așteptăm la vot, pe 26 mai 2019. Fără hoție, ajungem departe!

 


Publicat de SC Monitorul de Cluj SRL, la comanda partidului Uniunea Salvați România (parte a alianței electorale "Alianța 2020 USR PLUS")
Cod unic de identificare 41190006.

Ultimele Stiri
abonare newsletter