Politică

Soţul lui Clotilde Armand, Sergiu Moroianu, exclus din USR/ Clotilde Armand: Decizia a fost greşită/ Ce anunţă partidul

Biroul Politic Naţional al USR a decis, vineri seara, excluderea din partid a lui Sergiu Moroianu, soţul lui Clotilde Armand, au precizat, sâmbătă, surse din formaţiune, după ce acesta a formulat critici la adresa echipei de comunicare/campanie.

Vicepreşedintele USR, Clotilde Armand, consideră că decizia Biroului Naţional al partidului, de excludere a soţului său, Sergiu Moroianu, este greşită, spunând că nu a participat la vot şi că un om care trage semnalul de alarmă trebuie să fie respectat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Clotilde Armand a declarat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la lansarea cărţii sale „Am ales România”, că soţul său poate face apel la decizia de excludere.


„Am aflat acest lucru în timpul lansării de carte. Cred că el poate să facă apel. Pentru mine este o decizie greşită a lui, care a creat o decizie greşită a Biroului Naţional. Este ca la tenis. Dacă mingea e greşită, în loc ca cineva să o oprească, se continuă mai departe şi e greşit mai departe. Cred că este o decizie greşită şi la nivel uman, pentru că o prietenie de 20 de ani cu un om loial şi sincer nu se aruncă în aer pentru un moment de criză după alegeri. Este o decizie greşită la nivel de resurse umane, pentru că Sergiu Moroianu este un om de mare calitate şi pentru USR este un atuu că el este acolo un om loial care de ani de zile luptă. Este o decizie greşită şi la nivel de management, pentru că o persoană care sesizează nişte probleme, care nu s-a făcut auzită în cazul Comisiei de Arbitraj, al cărui mesaj nu a fost auzit şi înţeles la nivel de partid şi s-a dus public din această cauză, este un om care trebuie respectat. În orice organizaţie este bine să ai oameni care trag semnalul de alarmă. Un om care trage semnalul de alarmă trebuie să fie respectat. Încă o greşeală este faptul că înainte să se răspundă la ce a spus el, a fost exclus”, a declarat Armand.

Potrivit acesteia, Sergiu Moroianu a fost invitat de conducerea USR pentru a da explicaţii despre postarea sa de pe Facebook, dar acesta nu a putut onora invitaţia.


„A fost convocat cu o zi înainte. Nu putea să se ducă pentru că eu, soţia lui, eram aici, la Cluj. Aveam multe angajamente faţă de copiii noştri. Avem mai mulţi copii şi multe angajamente şi el s-a angajat faţă de ei şi nu putea să se ducă la acea şedinţă. Noi voiam să mergem duminică. La votul de excludere nu am fost acolo. Se pare că atunci când nu sunt eu acolo se iau decizii greşite”, a comentat Clotilde Armand.

Vicepreşedintele USR a susţinut că este normal ca după alegeri să apară crize, considerând că episodul Moroianu este o criză de maturitate care va fi depăşită.


“Va trebuie să vedem ce facem, dar în niciun caz aşa ceva nu ne va distruge. Suntem mult mai solizi decât atât. E normal ca după alegeri să fie nişte crize. Sunt mai multe subiecte care au fost gestionate într-un mod nu foarte democratic şi transparent pentru că era presiunea timpului şi a evenimentelor. Am dat exemplul banilor, care au fost foarte puţini şi fiind foarte puţini, toată lumea a luptat pentru ei şi a fost o dezamăgire şi o frustrare pentru că oamenii nu avea resurse de promovare. Oamenii ar fi vrut mai multă transparenţă, dar era o permanent criză de timp. Pe partea ideologică noi acoperim tot spectrul şi oamenii vin în USR pentru valorile lor, nu pentru bani. Oamenii sunt idealişti şi dacă se creează dezechilibre, apar nemulţumiri. După alegeri este un moment în care problemele interne se văd. După ce am rezolvat problemele externe, este normal ca acum să ne ocupăm de problemele interne, care sunt normale pentru o organizaţie în care lumea vine din entuziasm”, a spus Armand.

Clotilde Armand a participat, sâmbătă, la Librăria Humanitas din Cluj-Napoca la lansarea cărţii sale „Am ales România”.


USR a luat decizia să-l excludă pe Sergiu Moroianu din partid întrucât a prejudiciat grav imaginea USR, fapt care este incompatibil cu statutul de membru, se menţionează într-un comunicat de presă remis, sâmbătă, MEDIAFAX.

„Biroul Naţional al USR a constat că Sergiu Moroianu a încălcat articolul 13 litera c) din Statut care prevede că un membru are îndatorirea să nu prejudicieze, prin luări de poziţii publice, imaginea Salvaţi România şi a decis vineri excluderea lui din partid”, se arată în comunicatul menţionat.


Potrivit sursei citate, USR a constatat că intervenţia publică a lui Sergiu Moroianu a fost preluată în mass-media în zeci de articole, ştiri şi emisiuni TV, într-un context negativ pentru partid, fapt care a prejudiciat grav imaginea Uniunii şi eforturile depuse de membrii si simpatizanţii USR în campania electorală.

Sergiu Moroianu a refuzat să se prezinte la şedinţa Biroului Naţional, la care a fost invitat cu 48 de ore înainte, aşa cum prevede statutul, pentru a-şi proba acuzaţiile, se mai arată în comunicat, unde se precizează, de asemenea, BN i-a oferit lui Sergiu Moroianu posibilitatea să prezinte dovezile în scris dacă nu poate participa fizic la sedinţa Biroului Naţional, posibilitate pe care acesta nu a folosit-o.

Etichete: usr
Ultimele Stiri
abonare newsletter