Politică

Emil Boc - salvatorul PNL, crede un fost președinte al partidului

Valeriu Stoica, fost președinte al liberalilor, crede că PNL trebuie să aleagă o conducere legitimă, altfel va pierde alegerile parlamentare din toamnă. În acest sens, Emil Boc ar putea fi soluția salvatoare.

”Dacă PNL nu va avea în această vară un congres care să aleagă o conducere legitimată prin alegeri și dacă nu va reuși să scoată în față oameni credibili, nu cred că va fi în măsură să federeze tot electoratul de dreapta pentru alegerile parlamentare.

Dacă refuză ideea congresului și dacă refuză ideea de a schimba imaginea pe care o are acum, riscul este să se divizeze în continuare electoratul de dreapta și să piardă alegerile parlamentare”, spune Stoica.


E nevoie de un alt tip de comunicare cu electoratul și de oameni care să poată să convingă electoratul că s-a schimbat ceva în PNL, mai spune Stoica.

“Nu uitați că Bucureștiul este totuși simptomatic pentru viitor. Ce se întâmplă la locale este un semn foarte clar pentru ce se întâmplă la parlamentare. Și în general nu poți să câștigi alegerile parlamentare, dacă nu câștigi Bucureștiul.


(…)Eu nu vreau să spun că Emil Boc e cel care trebuie să conducă acum PNL, vreau să spun că există în PNL lideri, oameni care pot să fie lideri. Ei trebuie căutați, trebuie găsiți și trebuie sprijiniți după aceea să joace rolul de lideri. Există în partide o preocupare internă pentru a-i descoperi pe acești lideri, pentru a-i sprijini, pentru a-i consolida, pentru a-i afirma? N-o văd.”,  mai spune Valeriu Stoica potrivit stiripesurse.ro.

În acest moment, PNL nu prea are nici lideri care să preia partidul, nici timp până la parlamentare să "fabrice" unul. Nu este exclus astfel ca Emil Boc să fie soluția salvatoare pentru PNL. Atât în 2012, cât și în 2016, a fost nevoie să fie "împins" în cursa pentru primărie, astfel că și acum este de așteptat să fie nevoie să fie convins să intre în lupta internă pentru șefia PNL.  


De altfel, la alegerile locale, primarul reales al municipiului Cluj-Napoca Emil Boc a obținut un scor electoral mult peste partid, mai exact aproape 70% și reprezintă Ardealul, zona care a fost întotdeauna fief al dreptei, singurul "bastion" al PNL după pierderea Bucureștiului. Nu în ultimul rând, Boc are imaginea curată, spre deosebire de alți lideri ai PNL, deși există semne de întrebare datorate dosarelor în care sunt cercetați apropiați ai săi, cum ar fi Elena Udrea sau Gheorghe Ștefan.

Pe de altă parte, Boc este apropiat de Băsescu și PMP, astfel că ne putem aștepta la surprize. Mai mult, Boc are o părere proastă despre noul mare PNL, iar  vechii liberali nu-l iubesc prea mult pentru că provine din PDL, fost adversar înverșunat.


În 2014, la momentul când PNL şi PDL au decis să fuzioneze, Emil Boc a avut o reacţie virulentă, împotrivindu-se unei fuziuni prin absorbție între cele două partide.

„Nici ei (actualii lideri ai PDL - n.r.) nu au ținut cont când le-am spus «nu faceți fuziune cu PNL, nu e un lucru bun să dispară PDL». PDL nu mai există azi, este topit. Atunci eu ce obligații morale am față de acest partid. Cei care conduc partidul să își asume destinele lui. Așa l-au condus, că l-au desființat. Eu sunt de vină că ei au decis să îl topească în PNL? Eu cu PNL m-am luptat din 2007 încoace în toate competițiile electorale. Dar la baionetă! Nu așa în declarații în baie sau la televizor. M-am bătut în referendumurile pentru suspendarea președintelui, în alegerile parlamentare, europarlamentare. M-am luptat aici la alegerile locale, unde m-am luptat la baionetă cu USL. Pe mine nimeni nu mă poate acuza că nu mă pot face frate peste noapte cu PNL-ul, pentru că eu am avut o linie politică pe care am urmat-o în acești ani”, declara Emil Boc în septembrie 2014.

Ultimele Stiri
abonare newsletter