Politică

Noi panouri de baschet în grădiniţe

<p><img class="caption" src="documente/stories/03_martie/09_ziua/mircea-cristescu.jpg" border="0" alt="Mircea Cristescu, Aurora Dragos, Sorin Apostu, Maria Miclea" title="Mircea Cristescu, Aurora Dragos, Sorin Apostu, Maria Miclea" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Tot mai mulţi copii din Cluj-Napoca practică baschetul ca “disciplină” opţională încă de la grădiniţă, de două ori pe săptămână.</p>

Programul privind practicarea baschetului în grădiniţe continuă şi în acest an la Cluj-Napoca.

Ieri, primarul Sorin Apostu, împreună cu vicepreşedintele Federaţiei Române de Baschet, Aurora Dragoş, şi preşedintele Asociaţiei Judeţene de Baschet şi reprezentant al clubului de baschet “U” Mobitelco, Mircea Cristescu, au vizitat grădiniţa “Mica Sirenă”, unde au fost recent instalate panouri de baschet pentru copii.


“Continuăm parteneriatul cu Federaţia Română de Baschet în cadrul programului «Să creştem sănătos – baschet la grădiniţă». Acest program vizează în primul rând stimularea interesului preşcolarilor pentru sport. Iniţiatoarea acestui program este doamna Carmen Tocală, preşedinta Federaţiei Române de Baschet. Programul se adresează copiilor cu vârste între 3 şi 7 ani din grădiniţele cu program normal sau prelungit, de stat sau particulare, dar şi familiilor acestora şi cadrelor didactice”, a explicat primarul Sorin Apostu.

La rândul său, Aurora Dragoş a precizat că în judeţul Cluj s-au înscris în acest program 20 de grădiniţe, dintre care şapte sunt în Cluj-Napoca.


 

Baschet şi în Salină



“Au fost montate astfel de coşuri de baschet şi în Salina Turda pentru că este foarte sănătos să se practice şi baschetul ca tratament terapeutic în salină, pe lângă alte sporturi. Vom continua şi în acest an proiectul în parteneriat cu cei de la clubul Mobitelco, care ne pun la dispoziţie personal specializat”, a declarat Aurora Dragoş. Baschetul în grădiniţe se practică opţional, de două ori pe săptămână. “Baschetul este un sport care dezvoltă atât fizicul, cât şi intelectul. Know-how-ul pe care îl avem în domeniu ne-a determinat să ajutăm la acest program extrem de binevenit”, a arătat şi Mircea Cristescu.

Primarul Sorin Apostu a menţionat că până în anul 2008, copiii din grădiniţele clujene puteau opta doar pentru cursuri opţionale de limbi străine sau de dansuri moderne. La ora actuală, numărul copiilor de grădiniţă care practică diverse activităţi sportive a ajuns la aproximativ 600.


Pe lângă demonstraţii de baschet, copiii de la grădiniţa “Mica Sirenă” le-au pregătit oaspeţilor şi un moment artistic.

abonare newsletter