Politică

Amenzi pentru deşeuri şi şantiere

<p><img class="caption" src="documente/stories/03_martie/04_ziua/gramezi-saci-de-gunoi.jpg" border="0" alt="saci de gunoi" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Organizările de şantier şi rampele ilegale de gunoi au fost luate „la puricat” de inspectorii municipalităţii.</p>

Inspectorii Primăriei au aplicat mai multe amenzi în cursul acestei săptămâni ca urmare a unor acţiuni de verificare privind organizările de şantier de pe raza municipiului şi de identificare a rampelor clandestine de deşeuri.

Aspectele urmărite în cadrul controalelor la organizările de şantier au fost împrejmuirea corespunzătoare a perimetrului şi ieşirea autovehiculelor de pe şantiere cu roţile curate, pentru a nu murdări carosabilul. Ca urmare a controalelor, au fost încheiate trei procese-verbale de constatare a contravenţiei pentru murdărirea carosabilului în zonele Mărăşti şi Mănăştur, în valoare totală de 3.300 lei. De asemenea, au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate şi de curăţare a carosabilului.


23.000 de lei pentru deşeuri

În ceea ce priveşte rampele clandestine de deşeuri de pe raza municipiului, de la începutul anului  şi până în prezent au fost depistate depozitări de deşeuri în locuri neautorizate.

Printre zonele unde au fost descoperite depozite ilegale de deşeuri se află: liziera pădurii Făget, strada Câmpului, zona Someşeni, zona pepinierei RADP, strada Gheorghe Dima, strada Lunii, strada Grădinarilor, strada Azuga, Pădurea Hoia, Valea Seacă, drumul Sălicii, strada Oaşului şi Valea Chintăului.


În urma acţiunilor Primăriei au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale, în conformitate cu prevederile HCL nr. 191/2009 privind buna gospodărire a municipiului Cluj-Napoca, respectiv OUG nr. 195/2005, cu modificările şi completările ulterioare, privind protecţia mediului. Amenzile aplicate au fost în valoare totală de 23.000 lei. Prin procesele verbale de constatare a contravenţiei au fost dispuse măsuri pentru evacuarea rampelor clandestine şi încheierea de contracte de salubritate, în cazul în care s-a constatat că deşeurile erau de origine menajeră.

„Reamintim faptul că depozitarea deşeurilor de volum (materiale de construcţii, moloz, mobilier vechi, etc) se face la rampa de gunoi Pata Rât. Cei care doresc să se debaraseze de astfel de deşeuri pot apela firmele de salubritate la care sunt arondaţi - SC Rosal Grup SRL (tel. 0264-562.438) sau SC Brantner Servicii Ecologice SA (te. 0264-598.477)”, au transmis reprezentanţii municipalităţii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter