Politică

Autostrada Transilvania, prioritară pentru deputatul clujean Radu Moisin. Realizările parlamentarului în ultimele 6 luni

Radu Moisin, deputat PNL de Cluj, și-a prezentat, vineri, 11 iulie, raportul de activitate parlamentară pentru primele șase luni din 2025, unde a pus accent pe lucrările de infrastructură din Transilvania.

Deputatul de Cluj, Radu Moisin, și-a prezentat raportul de activitate parlametară pentru perioada ianuarie-iunie 2025 | Foto: monitorulcj.ro Deputatul de Cluj, Radu Moisin, și-a prezentat raportul de activitate parlametară pentru perioada ianuarie-iunie 2025 | Foto: monitorulcj.ro

 

 


 

Deputatul PNL de la Cluj, Radu Moisin, și-a prezentat miercuri, 11 iulie 2025, într-o conferință de presă, raportul de activitate parlamentară pentru perioada ianuarie - iunie 2025.


 

 


Realizările deputatului Radu Moisin în ultimele 6 luni

Deputatul clujean, Radu Moisin, și-a prezentat activitatea parlamentară în cifre:

  • propuneri legislative inițiate: 13 
  • întrebări și interpelări: 42 
  • ședințe ale Plenului Camerei Deputaților: 46  
  • ședințe comune ale Camerei Deputaților și Senatului: 9 
  • Luări de cuvânt și declarații politice: 7 
  • numeroase emisiuni televizate în mass-media locală și națională și întâlniri cu reprezentanți ai instituțiilor publice locale pe teme legislative

Infrastructura în transporturi, propunerile legislative și relațiile bilaterale cu Franța au fost printre principalele priorități ale deputatului Radu Moisin.


Dintre cele 13 propuneri legislative ale sale, Radu Mosin a prezentat trei dintre acestea, cele mai importante.

Lege propusă de către deputatul de Cluj: Beneficiarii de ajutor social, pontați pentru a primi bani

Una dintre ele, poate cea mai importantă, după cum a precizat deputatul clujean, se referă la introducerea unui sistem clar de tip pontaj pentru cei care sunt beneficiari ai venitului minim de incluziune.


Aceștia, conform legii, sunt obligați să desfășoare diverse activități și lucrări de interes local la solicitarea primăriilor.

„În realitate, din 1989 încoace nu există vreu mod de a-i constrânge pe acești beneficiari de ajutor social, cei apți, să presteze munca. Se încasează acest ajutor care este în sumă maximă de 360 de lei. Unii nu fac nimic la solicitarea primăriilor, precum curățenie stradală sau alte activități. Există și o criză a forței de muncă în mediul rural. Propunerea vizează introducerea unui sistem similar celui de pontaj, semnat de către cei din primărie, doar dacă persoana aptă de muncă desfășoară activități, atunci să primească venitul minim de incluziune socială”, a declarat deputatul clujean Radu Moisin, în cadrul conferinței de presă.

Propunerea vine de la primarii din mediul rural confruntați cu o sfidare din partea unor beneficiari de ajutor social.

Drumurile Clujului, prioritare pentru deputatul Radu Moisin

Radu Moisin a fost ales, la începutul mandatului actual, membru al Comisiei de Transporturi şi Infrastructurǎ din Camera Deputaților. Comisa este foarte importantă pentru Cluj ținând cont de investițiile derulate de Guvern sau de autoritățile locale în parteneriat cu Guvernul în infrastructura de transport rutier, feroviar şi aerian.

„Am discutat cu întreaga conducere a Direcției despre stadiul la zi al principalelor proiecte de investiții în infrastructura rutieră din județul Cluj și imediata apropiere, dar și despre problemele cu care se confruntă în practică și care ar putea fi rezolvate la nivel legislativ”, a precizat Radu Moisin.

Deputatul de Cluj a afirmat că Autostrada Transilvania (A3) este cea mai importantă investiție derulată de CNAIR în regiunea Transilvania și acesta se va asigura, din interiorul comisiei din care face parte, de buna derulare a lucrărilor la A3, la mai bine de 20 de ani de la începerea proiectului.

„Există bani pentru autostrăzile României, inclusiv pentru cea a Transilvaniei, deoarece, odată semnat un contract de finanțare pentru un proiect, acesta trebuie să continue. La A3, lucrările merg bine. Evoluția de pe tronsonul Nădășelu-Poarta Sălajului avansează. Avem șanse ca anul viitor să se termine execuția, la fel și cu lucrările pe raza județului Bihor. Ar rămâne cel mai greu tronson de acolo și, totodată cel mai scump din istoria României. Sunt optimist că în 2031 se va finaliza, dar nimic nu-i împiedică să termine mai repede. Dacă Bechtel reușea în trecut, am fi avut autostrada, deoarece, în trecut, prețurile erau mai mici. S-au pierdut foarte mulți ani”, a mai afirmat deputatul Radu Moisin.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Deputatul liberal clujean Radu Moisin: „Am votat pentru un viitor sigur și pentru o Românie puternică în Europa”

Ce a realizat deputatul clujean Radu Moisin în Parlament? Raportul pe ultimele 6 luni.

Mobilizare pe secțiunea Nădășelu-Zimbor (A3). Când vom putea circula pe cei peste 40 km de autostradă de la Cluj la Sălaj?

abonare newsletter