Politică
Negocieri pentru formarea noului Guvern. Boc: „Avem nevoie de o restructurare a statului, de o reformă administrativă”.
PNL propune o serie de reforme în negocierile pentru formarea noului Guvern. „Cum credeți că ar putea trece prin Parlament o reformă administrativă a țării fără o guvernare majoritară?!”, spune prim-vicreședintele PNL, Emil Boc.

Fără o guvernare majoritară, restructurarea statului prin reorganizarea administrativă a țării, reducerea numărului de parlamentari și implementarea legii salarizării unitare vor fi greu de aplicat.
CITEȘTE ȘI:
Boc, avertisment pentru partidele politice: „Vor dispărea”
„Cum credeți că ar putea trece prin Parlament o reformă administrativă a țării fără o guvernare majoritară? Nicicum. Vine Guvernul, își asumă răspunderea, eventual cade și a plecat acasă”, avertizează prim-vicepreședintele PNL, Emil Boc.
Boc: Nu cred că se poate pune la îndoială faptul că avem nevoie de o restructurare a statului
După cum a explicat Emil Boc, liberalii propun o serie de reforme, în negocierile pentru formarea noului Guvern.
„Reducerea numărului de parlamentari, un vot dat de români în 2009, asumat de către PNL în baza votului dat de către români, o reformare autentică a clasei politice.
Un pachet de măsuri care să vizeze restructurarea statului. E multă risipă în statul acesta și știm cu toții. S-a creat în 10 ani multă risipă, care trebuie să fie corectată, pentru a face un stat suplu, eficient și funcțional.
Ai nevoie de legea salarizării unitare, ai nevoie de jaloanele din PNRR ca să le duci la îndeplinire. Va fi foarte greu cu un guvern minoritar. Eu spun care sunt temele pe care le are PNL. Câte dintre ele se vor regăsi depinde de fumul alb care va rezulta la sfârșit. Nu cred că se poate pune la îndoială faptul că avem nevoie de o restructurare a statului sau de o reformă administrativă”, a explicat prim-vicepreședintele PNL, Emil Boc, în cadrul unei intervenții la Digi24.
După cum semnala recent Emil Boc, reforma administrativă, reforma cheltuielilor publice, investițiile din fonduri europene, diminuarea risipei bugetare și reducerea numărului de parlamentari reprezintă teme urgente ce trebuie abordate de politicieni în urma votului din 18 mai prin care românii au confirmat parcursul european al țării.
„Dacă partidele politice tradiționale nu înțeleg momentul în care ne aflăm vor dispărea”, avertiza Emil Boc.
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI: