Politică
Sondaj. George Simion și Nicușor Dan, luptă strânsă înaintea turului doi al alegerilor prezidențiale.
Candidatul AUR, George Simion, și candidatul independent Nicușor Dan se află la egalitate perfectă, fiecare fiind cotat cu 48,2%, în intenția de vot pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

Cu doar 5 zile înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale de duminică, lupta dintre George Simion și Nicușor Dan este cât se poate de echilibrată, arată datele unui sondaj de opinie AtlasIntel realizat pentru Hotnews.ro
Intenții de vot pentru finala prezidențială: luptă strânsă între Dan și Simion
Potrivit sondajului de opinie pentru turul doi al alegerilor prezidențiale din 18 mai 2025, fiecare dintre cei doi candidaţi ar fi votat de 48,2% dintre respondenţi, în timp ce 1% dintre aceștia și-ar anula votul, iar alți 2,6% spun că „nu știu” pentru cine vor opta.
Ce se întâmplă cu electoratul lui Antonescu, Ponta și Lasconi?
Majoritatea covârșitoare a voturilor obținute de candidatul PSD-PNL-UDMR, Crin Antonescu, adică 91,7%, s-ar duce către Nicușor Dan.
CITEȘTE ȘI:
Rezultate finale alegeri prezidențiale 2025. George Simion și Nicușor Dan, în turul II.
Liderul AUR ar obține doar 6,2% dintre acestea, conform sondajului AtlasIntel.
Similar stau lucrurile și în privința voturilor obținute de candidata USR, Elena Lasconi. 96,7% din votanții acesteia se vor orienta spre Nicușor Dan, în timp ce George Simion nu va prelua decât 2,5% din voturile Elenei Lasconi.
În cazul votanților fostului premier Victor Ponta, un candidat care a marșat și el pe cartea „suveranismului” în primul act al scrutinului prezidențial, 69,3% din voturile pentru acesta ar urma să ajungă la candidatul independent, iar 22,6% l-ar vota pe George Simion.
47,3% dintre voturile pentru Daniel Funeriu ar fi obținute de Nicușor Dan, iar 52,7% ar merge la George Simion. Funeriu a luat însă un scor extrem de mic în alegeri – 0.34%.
Sondajul AtlasIntel a fost realizat în perioada 9-12 mai 2025 pe un eșantion de 3.995 respondenți, prin metoda recrutare digitală aleatorie, are ca univers electoratul din România și are o marjă de eroare de ±2 puncte procentuale la un nivel de încredere de 95%.
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI: