FLOREȘTI

Comuna Florești se alătură campaniei de colectare și reutilizare a hainelor. Primarul Bogdan Pivariu: „Reducem risipa și îi ajutăm pe cei care pot să le dea o nouă viață”.

Proiectul pentru susținerea economiei circulare, prin colectarea textilelor şi hainelor uzate, ajunge în Florești. Astfel, floreștenii vor putea utiliza containerele dedicate pentru articolele de îmbrăcăminte și produsele textile pe care nu le mai folosesc.

Bogdan Pivariu anunță implementarea proiectului pentru susținerea economiei circulare în Florești: containere pentru colectarea textilelor şi hainelor uzate, amplasate în mai multe zone din comună|Sursa: Bogdan Pivariu – Facebook Bogdan Pivariu anunță implementarea proiectului pentru susținerea economiei circulare în Florești: containere pentru colectarea textilelor şi hainelor uzate, amplasate în mai multe zone din comună|Sursa: Bogdan Pivariu – Facebook

 

 


Primarul Bogdan Pivariu a anunțat că Floreștiul se alătură campaniei de colectare și reutilizare a hainelor, proiect inițiat în ianuarie 2025 în Cluj-Napoca.

„«Hai, na!» la Florești!
Și Florești se alătură campaniei de colectare și reutilizare a hainelor!
În recipientele «Hai, na!», distribuite prin Florești, colectăm haine care îți aduc amintiri frumoase, dar pe care nu le mai porți. 
Prin reutilizarea lor, putem reduce risipa și îi putem ajuta pe cei care pot să le dea o nouă viață.
Împreună, transformăm amintirile în speranțe și hainele în noi începuturi!”, a anunțat Bogdan Pivariu, primarul comunei Florești, prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina de Facebook. 


CITEȘTE ȘI: 
Clujenii dau dovadă de responsabilitate. Boc: „Fiecare gest contează”

Containere dedicate colectării textilelor și hainelor uzate au fost amplasate în mai multe zone din Florești:
*strada Eroilor
*strada Carpați (Liceul Dumitru Tăuțan)
*strada Avram Iancu (acces pietonal la Biserica Romano Catolică)
*strada Dumitru Tăuțan (lărgire Terra)

În municipiul Cluj-Napoca, în primele trei luni de la lansarea programului de colectare selectivă a hainelor uzate, au fost strânse peste 40 de tone de textile. 


Susținerea economiei circulare

Proiectul vizează întoarcerea rapidă a hainelor reutilizabile în circuitul comercial și suport pentru retaileri în adoptarea practicilor sustenabile, asigurând astfel un impact pozitiv asupra mediului.

În fiecare an, Uniunea Europeană produce peste 2,2 miliarde de tone de deșeuri. În perspectiva unei economii circulare, UE propune un model de producție și consum, care implică folosirea în comun, închirierea, reutilizarea, repararea, renovarea și reciclarea materialelor și produselor existente cât mai mult timp posibil. Astfel, se prelungește ciclul de viață al produselor. În practică, presupune reducerea la minimum a deșeurilor.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Intersecția străzilor Sub Cetate – Cetății din Florești, extinsă. Primarul Bogdan Pivariu: „Întreaga zonă va fi modernizată”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter