Externe

Germania a acceptat în premieră să preia solicitanți de azil din Cipru: „Este o preocupare foarte importantă”

Germania a acceptat pentru prima dată să preia solicitanţi de azil din Cipru în cadrul mecanismului voluntar de redistribuire de migranţi în interiorul Uniunii Europene.

Germania a acceptat pentru prima dată să preia solicitanţi de azil din Cipru în cadrul mecanismului voluntar de redistribuire de migranţi în interiorul Uniunii Europene/ Foto: pixabay.com Germania a acceptat pentru prima dată să preia solicitanţi de azil din Cipru în cadrul mecanismului voluntar de redistribuire de migranţi în interiorul Uniunii Europene/ Foto: pixabay.com

 

 


Germania a acceptat pentru prima dată să preia solicitanţi de azil din Republica Cipru în cadrul mecanismului voluntar de redistribuire de migranţi în interiorul Uniunii Europene, a anunţat marţi guvernul de la Berlin, transmite DPA.

 


Ministerul de Interne a informat că 48 migranţi au fost preluaţi în cursul nopţii din Cipru, urmând să treacă prin procedurile tipice de azil.

CITEȘTE ȘI:


Germania reduce vârsta de vot de la 18, la 16 ani pentru alegerile europarlamentare
Românii care lucrează în Germania și refuză să se vaccineze ar putea rămâne fără loc de muncă

Sistemul european de relocalizare de migranţi, denumit Mecanismul de Solidaritate Voluntară, a fost lansat în acest an în condiţiile creşterii presiunii migratorii asupra ţărilor UE cu ieşire la Mediterana, precum Italia, Cipru, Malta, Spania şi Grecia. Mecanismul intervine în condiţiile disputelor politice mai ample în ce priveşte răspunsul Uniunii Europene la călătoriile periculoase pe mare în care se aventurează migranţii care fug de războaie şi sărăcie din Orientul Mijlociu, Asia şi Africa.

De exemplu, în Italia, noul guvern de dreapta a înăsprit legislaţia pentru a face mai dificilă intrarea migranţilor în ţară, punând mai multă presiune pe navele de salvare private. Înainte de a ajunge în Germania, migranţilor din Cipru li se înregistrează datele biometrice şi li se face o verificare de securitate.


Transferul este organizat de Naţiunile Unite, prin Organizaţia Internaţională pentru Migraţie. În octombrie şi decembrie, zeci de solicitanţi de azil care ajunseseră mai întâi în Italia au fost transferaţi în Germania.

„Implementarea mecanismului de solidaritate voluntară convenit este o preocupare foarte importantă pentru Germania şi, prin aceasta, pentru Ministerul de Interne, şi este legată de asemenea de paşi de reformă suplimentari pentru un sistem de azil just, funcţional şi rezistent la crize” a transmis ministerul german.

CITEȘTE ȘI:

Atenționare de călătorie pentru românii care călătoresc în Germania. Perturbări ale zborurilor operate de Lufthansa

Numărul oamenilor care suferă de infecţii sau boli a ajuns la dimensiuni istorice în Germania: „Ne confruntăm cu o largă gamă”

Ultimele Stiri
abonare newsletter