Actualitate

Românii care lucrează în Germania și refuză să se vaccineze ar putea rămâne fără loc de muncă

În acest moment, se află în discuția Parlamentului german o lege privind imunizarea generală a populației.

Românii nevaccinați ar putea rămâne fără loc de muncă în Germania. Românii nevaccinați ar putea rămâne fără loc de muncă în Germania.

 

 


Astfel, vaccinarea românilor care lucrează în Germania ar putea deveni obligatorie.

 


Imunizarea este deja obligatorie în Germania pentru mai multe categorii profesionale, cum ar fi medicii și polițiștii.

„Proiectul vaccinării obligatorii - inclusiv pentru muncitorii străini - intră în discuția Bundestagului săptămâna aceasta. Dacă va avea un aviz favorabil, se va ajunge probabil în vară la un vaccin obligatoriu pentru toată populația adultă, pe o perioadă limitată, un an sau doi ani. În aceast moment, însă, este valabilă vaccinarea obligatorie doar pentru personalul din sectorul medical, personalul din sectorul de îngrijire și pentru militari”, a declarat Alina Khunel, jurnalist Deutsche Welle, la Digi24.


Este cunoscut faptul că muncitorii români din abatoare au fost deja acuzați că nu respectă măsurile de siguranță împotriva Covid-19 și chiar că au adus virusul în Germania. Astfel, se încearcă impunerea vaccinării obligatorii în abatoare, inclusiv pentru români.

„În orice caz, obligativitatea vaccinării pentru toată populația adultă din Germania ar putea să intre în vigoare abia din vara acestui an”, a mai subliniat Alina Kuhnel, pentru sursa citată.

CITEȘTE ȘI:

Români, tratați ca SCLAVII într-un abator din Germania: „Ne-am întâlnit cu oameni care au slăbit mai mult de 20 de kg”

abonare newsletter