Educație

Calendarul anului școlar 2023-2024, anunțat greșit de Ministerul Educației

Alba-neagra cu „România educată”. Calendarul anului școlar 2023-2024, avizat de Ministerul Educației după o ședință cu partenerii de dialog social, a fost transmis greșit, iar forma aprobată este de fapt cea din proiectul supus dezbaterii publice, anunță ministerul.

Ministerul Educației a publicat un calendar școlar greșit/captură foto Ministerul Educației România Facebook.com Ministerul Educației a publicat un calendar școlar greșit/captură foto Ministerul Educației România Facebook.com

 

 


Ministerul Educației a retras postarea de pe Facebook în care anunța varianta avizată în ședința CDS a calendarului anului școlar 2023-2024 și a publicat un alt mesaj în care anunță că forma corectă a acestuia este cea pusă inițial în dezbatere publică. Instituția a transmis astfel o „erată” pentru remedierea erorii ajunse în spațiul public. 

 


Ministerul Educației nu a preluat astfel nicio popunere de modificare a proiectului calendarului anului școlar 2023-2024, făcută public sau transmisă instituției în perioada în care proiectul a stat în transparență instituțională, semnalează edupedu.ro

Singura mențiune nouă este prelungirea cu o săptămână, în modulul 5, a posibilității de a stabili Săptămâna „Verde” și Saptămâna „Școala altfel”.


„Astăzi, 14 februarie, a fost avizat, în cadrul Comisiei de dialog social, cu acordul tuturor celor prezenți, Proiectul de Ordin al ministrului educației privind structura anului școlar 2023-2024, în forma pusă în dezbatere publică.

Singura modificare vizează desfășurarea Programului național „Școala altfel” și a Programului „Săptămâna Verde”, care se pot derula până pe 26 aprilie 2024.


Ordinul prevede:

- Durata cursurilor: 36 de săptămâni


- Data începerii cursurilor: 11 septembrie 2023

- Data încheierii cursurilor: 21 iunie 2024

- Săptămâna de vacanță, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, în perioada 12 februarie – 3 martie 2024.

 Decizia ca și anul școlar următor să se structureze în intervale de cursuri și intervale de vacanță este fundamentată, pe de o parte, pe importanța asigurării ritmicității în cadrul procesului instructiv-educativ, pe de altă parte, pe imposibilitatea unei evaluări relevante a impactului actualei forme de organizare, înainte de încheierea unui an școlar.

 O evaluare relevantă a impactului organizării anului școlar în intervale de cursuri alternate cu intervale de vacanță se va putea face după încheierea anului școlar 2022-2023”, se arată în mesajul publicat recent de Ministerul Educației pe pagina de Facebook.

Ministerul Educației revine, printr-un mou mesaj, asupra calendarului școlar 2023-2024/captură foto Ministerul Educatiei - România Facebook.com

Ministerul Educației a publicat, inițial, pe pagina de Facebook o variantă a calendarului anului școlar 2023-2024 care prevedea că vacanța de primăvară a fost mutată de Paște, vacanța mobilă se poate lua și în martie, iar începutul și finalul cursurilor rămân pe 11 septembrie și 21 iunie.

CITEȘTE ȘI:

Calendarul anului școlar 2023-2024, modificat. Vacanța de primăvară - mutată de Paște, începutul și finalul cursurilor rămân la fel

abonare newsletter