Economie

Premierul Ciucă, în vizită la fabrica Star Assembly din Sebeș: „Un semnal încurajator pentru economia românească”

Prim-ministrul Nicolae Ciucă, însoțit de fostul prefect al Clujului, Mircea Abrudean, a vizitat joi unitatea de producție Star Assembly din Sebeș, parte a rețelei de producție pentru trenurile de rulare ale vehiculelor Mercedes-Benz.

Premierul Ciucă, în vizită la fabrica Star Assembly din Sebeș. FOTO: Guvernul României Premierul Ciucă, în vizită la fabrica Star Assembly din Sebeș. FOTO: Guvernul României

 

 


Unitatea de montaj și producție SC Star Assembly SRL din Sebeș este, alături de unitatea SC Star Transmission din Cugir, o componentă importantă a rețelei de producție pentru trenurile de rulare ale vehiculelor produse de concernul german Mercedes-Benz. 

 


Premierul Nicolae Ciucă și șeful Cancelariei Prim-Ministrului, fostul prefect de Cluj Mircea Abrudean au vizitat joi unitatea de producție Star Assembly din Sebeș, o componentă importantă a rețelei de producție pentru trenurile de rulare ale vehiculelor produse de concernul german Mercedes-Benz și un obiectiv de investiții cu multe beneficii în plan local și național.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

„Este un semnal încurajator pentru economia românească și pentru comunitatea din Sebeș faptul că această unitate de producție din România este luată în calcul de investitorul german în programul său de retehnologizare pentru trecerea la producția de componente pentru vehicule electrice. Prin această creștere a nivelului de performanță a producției și adaptarea la obiectivele de dezvoltare durabilă, avem certitudinea că oamenii din zonă vor avea în continuare asigurate locuri de muncă. Dezvoltarea investiției de producție din Sebeș va avea în continuare un efect multiplicator în plan social, prin locurile de muncă nou create, și va aduce plus-valoare economiei locale și naționale în același timp, prin standardele ridicate ale producției specifice”, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.


Star Assembly din Sebeș și Star Transmission din Cugir, cifră de afaceri de 1,5 mld. euro

Cele două obiective de investiții ale concernului german:

  • au împreună o cifră de afaceri de 1,5 mld. euro;
  • investiția a depășit 930 milioane de euro;
  • cele două unități de producție ocupă locul al 3-lea în clasamentul exportatorilor din România (după Dacia și Ford);
  • asigură în România 2.600 de locuri de muncă, din care 40% sunt femei;
  • cu sprijinul Guvernului, se numără printre primele companii din România care au implementat un sistem de învățământ dual, oferind, de asemenea, oportunități de formare și reconversie profesională. În ultimii 6 ani, mai mult de 330 de tineri au beneficiat de astfel de programe în cadrul celor două unități de producție din România ale concernului Mercedes-Benz.

Producția în unitatea din Sebeș a început cu asamblarea cutiilor de viteze automate cu dublu ambreiaj în opt trepte și transmisii cu nouă trepte de viteză pentru Mercedes-Benz, iar din 2020 se asamblează și varianta pentru vehicule hibrid, o etapă importantă către producția de vehicule prietenoase cu mediul, fără emisii de carbon.


Mercedes-Benz va produce la Sebeș componente pentru vehicule electrice

Șeful Executivului a apreciat că încrederea manifestată de investitorii germani în mediul de afaceri din România poate încuraja și alți investitori străini, cărora le-a transmis că măsurile agreate prin Programul de Guvernare și cele incluse în Planul Național de Redresare și Reziliență au în vedere atât componenta de investiții, cât și componenta de reforme care să asigure funcționarea transparentă, corectă și eficientă a mecanismelor instituționale în relația cu cetățenii și cu mediul de afaceri.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă le-a mulțumit, totodată, reprezentanților investitorilor Mercedes-Benz din Sebeș și pentru implicarea companiei în diferite proiecte de responsabilitate socială, inclusiv prin oportunitățile de formare și reconversie profesională, prin sistemul de învățământ dual, burse și programe de calificare pe care le pun la dispoziție pentru pregătirea forței de muncă pe plan local. 

Reprezentanții companiei au menționat că intenționează să dezvolte proiecte pentru trecerea la producția de componente destinate vehiculelor electrice, prin investiții majore în perioada următoare.

De asemenea, au apreciat sprijinul în valoare de 35 de milioane de euro primit sub forma ajutorului de stat, fonduri de care compania a beneficiat pentru achiziționarea utilajelor. Ca urmare a investițiilor de peste 320 de milioane de euro realizate, contribuțiile sociale plătite au fost de de peste 64 de milioane de euro.

CITEȘTE ȘI:

Românii cu venituri mici vor primi vouchere de 250 de lei, o dată la două luni. Măsura, adoptată de Guvernul Ciucă

Ultimele Stiri
abonare newsletter