Economie
Opinie. Dragoș Damian, Terapia Cluj: „O veste groaznică! Gata, s-a terminat petrecerea - nu mai sunt bani”
Ce mai freamăt, ce mai zbucium, în ultima vreme, legate de corectarea deficitului bugetar.

Au apărut de nicăieri comentatori, moderatori și influenceri din enorm de multe domenii să vă explice în limbaj elegant și sofisticat - folosind informații din surse foarte credibile, grafice pline de „bubbles”, analize pe puncte (de obicei 10), pornind de la evoluția economiei de acum 200 de ani și până în prezent - de ce suntem în situația în care suntem și care sunt măsurile de mare impact care trebuie luate pentru a ieși din situația în care suntem.
Lăsați, nu mai căscați gura aiurea. Vă explic eu foarte pe scurt, în limbaj simplu, ce se întâmplă și, dacă nu vă place mă puteți insulta, înjura și amenința, în același limbaj simplu.
Ați primit salarii crescute, pensii crescute, indemnizații, beneficii, burse, stimulente, sponsorizări, indexări, sporuri, ajutoare, bonusuri, concedii speciale plătite, vouchere și alte astfel de pomeni date fără noimă în stânga și în dreapta către sectoare din mediul bugetar, fără o analiză de impact și pe criterii clientelare?
CITEȘTE ȘI:
Opinie Dragoș Damian, CEO Terapia: „Planul ultrasecret, învăluit în mister, de salvare a României. Doar românii trebuie să-l știe”
Ați primit scutiri, facilitați, ajutoare, amnistii și alte astfel de pomeni date fără noimă în stânga și în dreapta către sectoare din mediul privat, fără o analiză de impact și pe criterii clientelare?
„Nu mai sunt bani”
O veste groaznică! Gata, s-a terminat petrecerea - nu mai sunt bani pentru ele.
V-ați întrebat vreodată, măcar din curiozitate, de unde vin banii pentru creșterile de salarii, creșterile de pensii, alocații, indemnizații, beneficii, burse, stimulente, sponsorizări, indexări, sporuri, ajutoare, bonusuri, concedii speciale plătite, vouchere? De unde vin banii pentru scutiri, facilitați, ajutoare, amnistii?
Vă spun eu. De la vreo patru milioane de români, angajați și angajatori, harnici și cinstiți, care muncesc și își plătesc toate taxele, impozitele și contribuțiile.
Nu pot vreo patru milioane de români, angajați și angajatori, harnici și cinstiți, care muncesc și își plătesc toate taxele, impozitele și contribuțiile, să țină în spate toate creșterile de salarii, creșterile de pensii, alocațiile, indemnizațiile, beneficiile, bursele, stimulentele, sponsorizările, indexările, sporurile, ajutoarele, bonusurile, concediile speciale plătite, voucherele. Nu pot să țină în spate toate scutirile, facilitățile, ajutoarele, amnistiile.
Când nu mai muncește nimeni se termină banii pentru creșterile de salarii, creșterile de pensii, alocații, indemnizații, beneficii, burse, stimulente, sponsorizări, indexări, sporuri, ajutoare, bonusuri, concedii speciale plătite, vouchere. Se termină banii pentru scutiri, facilitați, ajutoare, amnistii.
Și atunci trebuie să te împrumuți și, daca te împrumuți, așa cum se spune în limbaj simplu, ai belit-o, pentru că trebuie să dai banii înapoi.
Vă dau la final încă o veste foarte proastă, încă un prilej să mă insultați, înjurați și amenințați.
Va trebui să mergeți să munciți. Știu, nu vă vine să credeți, este îngrozitor, sunteți devastați, dar va trebui să mergeți să munciți.
CITEȘTE ȘI:
Opinie. Dragoș Damian, Terapia Cluj: „O bursă, două burse, trei burse. Un milion de burse. «România Educată» a dat burse în loc să conecteze sistemul de educație la piața muncii ca să ne ținem copiii și nepoții în țară”
Sau, daca nu credeți limbajul simplu de mai sus, puteți sta să mai trageți de timp și, cu optimism, căsca gura la comentatori, moderatori și influenseri din enorm de multe domenii să vă explice în limbaj sofisticat - cu informații din surse foarte credibile, cu grafice pline de ”bubbles”, cu analize pe puncte (de obicei 10), pornind de la evoluția economiei de acum 200 de ani și până în prezent – de ce suntem în situația în care suntem și care sunt măsurile de mare impact care trebuie luate pentru a ieși din situația în care suntem.
Dragoș Damian
—
Dragoș Damian este CEO Terapia Cluj și președintele PRIMER (Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România), care reuneşte cele mai importante 17 situri de fabricaţie de medicamente din ţară.
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI: