Economie

Carbochim SA își începe activitatea și în noua locație de pe Bulevardul Muncii. Mutarea este dublată de retehnologizare

Compania clujeană Carbochim SA, cel mai mare producător de abrazive profesionale din România, a început procesul propriu-zis de relocare, noua locație fiind situată în locul fostei hale a Tricotaje Someșul, din Bulevardul Muncii, nr. 18.

Demersul este unul de dezvoltare accelerată, printr-un proces de modernizare și retehnologizare a fabricii, care presupune o investiție totală de 5 milioane de euro, afirmă conducerea companiei.

Până acum, compania a mutat birourile administrative în noua locație din Bulevardul Muncii și urmează relocarea secțiilor de producție. Relocarea se realizează etapizat, astfel încât să fie asigurată continuitatea activității de producție. 


„Recent, ne-am mutat cu partea administrativă în noua locație, iar următoarea etapă este relocarea secției de abrazivi pe suport, până la finalul lunii noiembrie, care reprezintă 35% din activitatea fabricii, prin producția de discuri lamelare cu diferiți suporți, benzi fără sfârșit, discuri lamelare frontale, rulouri de șmirghel, benzi spintecate, bureți abrazivi, discuri velcro și altele”, spune Viorel Popoviciu, directorul general al Carbochim SA.

Pe lângă secția de abrazivi pe  suport, fabrica mai are active secția corpuri abrazive cu liant ceramic și secția corpuri abrazive cu liant organic și discurile de debitat și debavurat, corpuri abrazive cu liant de magnezită și corpuri abrazive cu liant elastic.


Mutarea este dublată de retehnologizare

Pentru eficientizarea costurilor, modernizarea fluxului de producție și, implicit, dezvoltarea producției industriale a Carbochim SA au fost achiziționate utilaje noi, precum: instalații de dozare automată a granulelor abrazive, presă de 300 tone pentru corpurile abrazive care va înlocui patru prese vechi de 50 de ani și etuve de policondensare (cuptoare electrice pentru uscarea și arderea corpurilor abrazive cu liant organic), complet automatizate și cu un consum mai redus de energie electrică cu peste 30%.


„Ne entuziasmează demersurile de retehnologizare a fabricii, pentru că utilajele noi, în general automate sau semiautomate, înseamnă reducerea costurilor cu utilitățile, dar și o eficientizare a activității, demnă de secolul prezent, și o mai bună performanță a produselor din portofoliul nostru. Sperăm ca după relocarea completă, având în vedere o diminuare considerabilă a costurilor de producție, pe aceeași cifră a afacerilor să avem o crește de 50% a profitului”, a explicat Viorel Popoviciu. 

În primul semestrul al acestui an, Carbochim SA a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu circa 3,52% față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 18,6 milioane lei.

CITEȘTE ȘI:

Aproape 5.000 de persoane și-au exprimat așteptările de la noua parte din Cluj, proiectul de reconversie urbană a platformei Carbochim. Spune și tu ce-ți dorești? (P)

abonare newsletter