Administrație

Studiul de fezabilitate pentru Centrul Integrat de Transplant, în viitoarea ședință a CJ Cluj

Studiului de fezabilitate pentru Centrul Integrat de Transplant Cluj va fi propus plenului Consiliului Județean Cluj spre aprobare în viitoarea ședință.

Centrul Integrat de Transplant Cluj,primul din România și singurul din sud-estul Europei Centrul Integrat de Transplant Cluj,primul din România și singurul din sud-estul Europei

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, va propune plenului aprobarea în cadrul ședinței ordinare din luna Noiembrie a.c. indicatorii tehnico-economici ai Centrului Integrat de Transplant Cluj.

„Proiectul construirii Centrului Integrat de Transplant, primul din România și singurul din sud-estul Europei, avansează în ritm alert. Practic, am intrat în linie dreaptă cu demararea licitației de execuție, pe care ne-o dorim a fi realizată în cursul lunii martie 2022. În trei ani acest obiectiv medical ultramodern va fi în picioare! Proiectul este inclus la finanțare pe fonduri europene prin intermediul PNRR”, a declarat Alin Tișe. 


Conform contractului încheiat cu câștigătorul concursului internațional de soluții inițiat de Consiliul Județean, proiectantul va finaliza documentația tehnică până la finalul anului 2021. În acest fel, în cursul lunii decembrie a.c., forul administrativ al județului va putea depune documentația pentru obținerea Autorizației de Construcție.

Proiectul Consiliului Județean Cluj, cu o valoare estimativă de 200 milioane euro, vizează edificarea primului centru de transplant din țară care integrează facilitățile necesare pentru patru tipuri de transplant: de cord, plămân, hepatic și renal. În cadrul acestuia, toate circuitele, spațiile și funcțiunile necesare vor fi realizate la cele mai înalte standarde din domeniu.


Acest proiect va rezolva și problema Centrului de Transplant Renal din Cluj-Napoca.

În ceea ce priveşte necesitatea realizării acestuia la nivelul județului Cluj, este de amintit faptul că, pe lângă personalul medical de excepție din municipiu, o pondere de 2/3 din donatori sunt din zona Transilvaniei.


12 săli de operație și 280 de paturi 

Viitorul spital va fi amplasat pe un teren cu suprafața de 17.318 mp, din care suprafaţă construită (amprentă la sol) de 5027,80 mp, suprafaţa desfășurată totală fiind de 41.868,40 mp. Centrul va avea regim de înălțime 4 S + P + 5 E + E tehnic, cu înălțime maximă de 28,5 metri (platforma heliportului). 

Centrul va dispune de un număr de 280 de paturi, din care 16 de zi, 12 săli de operație, heliport și 176 de locuri de parcare.


Valoarea totală a investiției, inclusiv TVA, este de 950.750.304,93 lei, din care C+M (inclusiv TVA) este de 445.204.880,26 lei. Finanțarea investiției se va face de la bugetul Județului Cluj, din fonduri europene și alte surse de venit legal constituite.

Durata de realizare a proiectului este de 60 de luni, din care durata de execuție a lucrării este de 36 de luni.


 

 

CITEȘTE ȘI:

A fost finalizat studiul de fezabilitate pentru Centrul Integrat de Transplant Cluj, primul din Sud-Estul Europei

Cum va arăta viitorul Centru de Transplant din Cluj? Planul urbanistic zonal, în consultare publică

abonare newsletter