Administrație

Cimitir pentru animale de companie, construit în 2024 în zona Valea Gârbăului. Boc: „Trebuie să le prețuim”.

Primăria Cluj-Napoca vrea să construiască un cimitir pentru animalele de companie în zona străzii Valea Gârbăului. Lucrările vor începe după aprobarea bugetului local.

Modele de cimitire parc-pădure pentru animale, din alte țări / Foto: captură video Facebook - Emil Boc Modele de cimitire parc-pădure pentru animale, din alte țări / Foto: captură video Facebook - Emil Boc

 

 


Construcția unui cimitir pentru animale de companie în Cluj-Napoca va începe în curând, după aprobarea bugetului pentru anul 2024, anunță primarul Emil Boc. 

 


Cimitirul va fi construit într-o zonăde pădure-parc, potrivit edilului, în apropiere de străzile Valea Gârbăului - Sfântul Ioan.

„Începem în 2024 construcția unui Cimitir pentru animale de companie într-o zonă de pădure - parc. Avem la dispoziție cel puțin 2 ha de teren în zona Valea Gârbăului - Sfântul Ioan. După adoptarea bugetului pentru anul 2024 ne apucăm de treabă. Gradul de civilizație al unui oraș se măsoară și prin respectul pe care îl arată față de animalele de companie. Ele fac parte din viața noastră. Să le prețuim.
În imagini: modele de cimitire - parc - pădure pentru animale de companie din alte țări”, a transmis Emil Boc.


Primul cimitir-parc din România, la Cluj

În urmă cu 11 luni, Primăria Cluj-Napoca a deschis și un cimitir-parc în Someșeni, cel mai modern din România. Conceptul de cimitir-parc a fost dezvoltat în țările vestice și preluat și în România pentru a dezvolta spațiile verzi din zona cimitirelor în contextul realizării unui loc de reculegere.

Cimitirul-parc din municipiul Cluj-Napoca, situat pe strada Moș Ion Roată, este amenajat pe o suprafață de peste 20 hectare. De asemenea, a fost construită o capelă, pe nivele – (D) demisol + (P) parter + (E) etaj. Aceasta prezintă facilități, precum: sală principală de ceremonii, cameră rece, grupuri sanitare și oficii, 2 vestiare, 2 birouri, sală de mese cu oficiu, dar și grup sanitar pentru persoanele cu dizabilități, situat la demisol.


Potrivit proiectului, taxa pentru locul de înhumare în cimitirul din Someșeni este formată din taxa de concesiune de 100 de lei/mp/20 de ani x suprafața locului de veci + 590 lei (cost soclu pentru monument funerar). În ceea ce privește taxa pentru nișele de columbar, aceasta este compusă din taxa de concesiune de 100 lei/mp/20 de ani x suprafața columbar (0,23mp/2) + 665 (cost nișă de columbar pentru urnă).

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cluj-Napoca va avea un cimitir pentru animalele de companie. Boc: „E civilizat să ai un asemenea cimitir”

POZA ZILEI. Cimitirul din Mănăștur, luminat de candele roșii cu ocazia Luminației. Fotografie spectaculoasă din dronă

Ultimele Stiri
abonare newsletter