Actualitate

Ora de iarnă 2021. Sâmbătă noaptea dăm ceasurile cu o oră înapoi. Cum ne afectează organismul?

Ora de iarnă 2021. Trecerea la ora de iarnă în anul 2021 se face în ultimul weekend in octombrie, în noaptea de 30 spre 31 octombrie. Atunci se dă ceasul cu o oră înapoi. Cum ne afectează organismul?

 

Ora de iarnă 2021. În noaptea dintre sâmbătă și duminică vom da ceasurile înapoi cu o oră, fiindcă trecem la ora de iarnă. Astfel, ora 4:00 va deveni ora 3:00. 


 

Ziua de 31 octombrie 2021 devine, în acest fel, cea mai lungă zi a anului, având 25 de ore. 


Ora de iarnă 2021. Cum ne afectează organismul?

Ora de iarnă 2021. Potrivit medicilor, trecerea la ora de iarnă/vară ne poate afecta organismul. Cei mai vulnerabili la schimbarea orei sunt bătrânii și copiii. 

Ora de iarnă 2021 ne poate aduce insomnii, nervozitate, dureri de cap sau oboseală. Aceste simptome sunt obișnuite fiindcă schimbarea orei ne schimbă, în același timp, și rutina. 


De asemenea, trecerea la ora de iarnă 2021 poate cauza anxietate, tulburări de concentrare, irascibilitate, astenie sau modificări ale apetitului. Pentru a ne adapta la ora de iarnă 2021, medicii consideră că avem nevoie de o săptămână sau chiar două în unele cazuri.

Ora de iarnă 2021. Ora standard

Ora de iarnă 2021 este considerată ora standard fiindcă diferența dintre ora oficială a România și GMT - Timpul Universal - este de două ore, față de trei ore în timpul orei de vară.


Ora de iarnă 2021. Sistemul cu ora de iarnă sau ora de vară a fost aplicat în secolul trecut de țările europene ca să economisească energie. Această măsură se lua în special în timpul războiului sau pe timpul crizelor de petrol din anii 1970.

Ora de vară a fost introdusă pentru a crește numărul de ore în care oamenii se pot bucura de lumina soarelui. Această oră de vară a fost foarte benefică pentru oamenii care lucrau în agricultură.


CITEȘTE ȘI:

Se schimbă ora! Ce efecte are asupra sănătății trecerea la ora de iarnă

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter