Actualitate

Povestea cutremurătoare a unei mame care și-a văzut fetița de 2 ani suferind de COVID19. „A treia zi, au înțepat-o de 15 ori în 3 etape. Nu mai suportam sângele, vata cu spirt și ace peste tot în pat”

O mamă a cărei fetiță, în vârstă de doi ani, s-a infectat cu COVID-19, a povestit pe rețelele de socializare experiența cutremurătoare pe care a avut-o. Nu știa cum să își ajute copilul, lucru care a doborât-o.

Povestea cutremurătoare a unei mame care și-a văzut fetița de 2 ani suferind de COVID19. „ A treia zi, au înțepat-o de 15 ori în 3 etape. Nu mai suportam sângele, vata cu spirt și ace peste tot în pat” Povestea cutremurătoare a unei mame care și-a văzut fetița de 2 ani suferind de COVID19. „ A treia zi, au înțepat-o de 15 ori în 3 etape. Nu mai suportam sângele, vata cu spirt și ace peste tot în pat”

 

 


După ce fiica sa, în vârstă de un an și 10 luni s-a îmbolnăvit de COVID-19, o mamă îngrijorată a postat pe Facebook, de pe patul de spital, experiența terifiantă prin care trece.

 


Întreaga poveste a început într-o zi de joi, în a treia săptămână de creșă, când înainte de culcare, femeia a observat că vocea copilei sale este răgușită. Crezând că e o simplă răceală nu s-a îngrijorat până în momentul în care fetița a făcut febră.

Considerând că totul va fi bine, într-un final părinții fetiței au decis să doarmă, dar noaptea a fost mai lungă decât și-au imaginat. Au urmat momente în care starea copilului s-a agravat, începând problemele de respirație. Toată noaptea părinții au încercat să îmbunătățească situația cum știau, dar nimic nu mergea.


A apărut primul simptom COVID-19: febra, de care nu mai puteau scăpa

După ce au observat că febra fetiței continua să reapară au decis să apeleze la un medic, care au prescris un tratament, considerând că este vorba de o viroză. Testul de COVID-19 a fost recomandat ca soluție finală, în caz că situația se agravează.

După puțin timp și tatăl fetiței a început să prezinte simptome precum febră, dureri musculare și dureri în gât, iar starea devenind tot mai rea cu timpul. După încă o zi de chin în care tatăl și fiica nu prezentau o evoluție în bine, a fost solicitat ajutorul de urgență prin 112.


Ajunși la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov, cei trei au fost testați pentru COVID-19. După câteva zile au venit și rezultatele care arătau că șoțul și fetița aveau COVID-19, fiind nevoiți să se izoleze la domiciliu pentru 14 zile.

Dar starea s-a agravat... așa că aceștia nu mai puteau să aștepte 14 zile, iar fetița a fost internată în Spitalul Municipal din Sacele, fiind că la Brașov nu mai erau locuri disponibile.


„Când am ajuns se însera, era frig și Eva (fetița) adormise în ambulanță și mă gândeam «Cum e posibil așa ceva? De ce mi se întâmplă mie, nouă? Oare când vom pleca de aici?» Mintea îmi era blocată pe întrebări fără răspuns și o priveam pe Eva cum doarme și îmi spuneam că trebuie să fiu puternică, pentru ea! Mă bucuram că nu aveam simptome și că pot avea grijă de ea”, a scris mama fetiței.

Momente terifiante după internarea fetiței

Chiar dacă au ajuns să primească ajutorul de care aveau nevoie, iar fetița ei era pe mâini bune, faptul că se aflau în spital din cauza virusului a terifiat-o pe femeie.

„Spitalul este curat, proaspăt renovat, însă costumele albe ale doctorilor, asistenților și infirmierilor, măștile și cele 5 perechi de mănuși pe care le poartă te înspăimântă și te fac să realizezi că nu se joacă nimeni de-a boala (…) Am adormit, lângă Eva, în același pat îngust. Eu pe 15 cm, ea pe restul. Ea să fie bine, să doarmă, să nu simtă greul de aici, atât îmi doream”, a mai adăugat mama fetiței, în postarea de pe Facebook.

Ziua următoare, după internare, fetița a primit îngrijirile necesare de la personalul medical. Totuși, momentul în care trebuia pusă branula a fost unul chinuitor, atât pentru copil, cât și pentru mamă.

„Pentru Eva a urmat momentul chinuitor cu pusul branulei, eu o țineam de picioare, infirmiera de cap, eu de o mână, iar asistenta încerca să îi găsesca o venă unde să o înțepe. Au inceput strigătele de ajutor «Mama, mama!», lacrimile i se scurgeau pe obraz și eu mă simțeam neputincioasă. Nu reușeam sa o liniștesc cu nimic...”

Chiar dacă asistentele au reușit să o înțepe, sângele nu curgea fiind că se coagula. În acest timp și starea tatălui se agrava, care a rămas acasă. După scurt timp a fost internat și acesta la Brașov.

La un moment dat și femeia a realizat că încep să îi apar simptomele, primul fiind pierderea mirosului. A fost testată pozitiv și ea într-un final, toată familia fiind infectată.

„Știam că sunt șanse mari să fiu pozitivă, dar îmi doream să nu am simptome să pot să fiu în stare să am grijă de Eva și să fiu veselă pentru ea, deși a fi vesel în spital e o utopie.”

Clipe inimaginabile din spital

Cu cât trecea mai mult timp, cu atât situația devenea mai sumbră. Fetița era supusă unor clipe inimaginabile, iar starea mamei se agrava. Mâncarea din spital era nepotrivită pentru o copilă de aproape doi ani, iar saloanele nu prezentau pic de intimidate. Tratamentul era unul greu de îndurat pentru copil, iar schimbatul branulei copleșitor.

Evei i s-a schimbat în fiecare zi branula, din cauza febrei i se spărgeau venele. A treia zi, au înțepat-o de 15 ori în 3 etape. Începuse să se deshidrateze deja și avea nevoie de perfuzie urgent. Eva are vanatai peste tot la mâini și picioare și rămăsese ca variantă branula în frunte. La ultimele încercări de a pune branula la picioare, am simțit că voi ceda curând, nu mai puteam îndura plânsul ei și rugămintele și atâta sânge, vată cu spirt și ace peste tot în pat”, a scris mama fetei.

După șapte zile de nenumărate episoade de acest fel, cele două s-au externat pe propria răspundere, fiind că fetița nu mai prezenta simptome. Mama încă tușea, dar decizia de a continua tratamentul acasă a fost luată la insistențele copilei.

Au ajuns acasă, dar tatăl era încă în spital

După ce au ajuns acasă, chiar dacă se aflau în locul după care tânjeau cel mai mult, nu era la fel. Tatăl fetiței lipsea, fiind că încă era internat în spital, iar casa era goală. Singurul lucru rămas era virusul.

„Am ajuns acasă... dar tati nu era și casa era goală și infectată cu nenorocitul ăsta de virus. Ne-am facut o baie bună și am dormit neîntoarse cu gândul la tati, la soțul meu care era încă în spital. Încerc să fiu optimistă, să rămân puternică și să zâmbesc deși sufletul meu e rupt în bucăți pentru că toți am trecut prin această experiență traumatizantă deși am fost cei mai precauți dintre toți cunoscuții noștri.”

CITEȘTE ȘI:

O fetiță de 10 ani a fost plimbată prin spitale timp de 6 zile din cauza lipsei de paturi ATI

 

Ce este și cum se manifestă „coronavirusul de lungă durată”? Lista simptomelor pe care nu trebuie să le ignori

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter